Huggy Wuggy: Το λούτρινο αρκουδάκι που αγαπούν τα παιδιά και είναι ο χειρότερος εφιάλτης των μεγάλων

Huggy Wuggy: Το λούτρινο αρκουδάκι που αγαπούν τα παιδιά και είναι ο χειρότερος εφιάλτης των μεγάλων
Huggy Wuggy iStock

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει το μπλε "τέρας με τα κοφτερά δόντια" από το παιχνίδι τρόμου "Poppy Playtime", το οποίο εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και έχει εξελιχθεί σε μεγάλο "πονοκέφαλο" για τους μεγάλους.

Το Huggy Wuggy αποτελεί το απόλυτο trend στα παιδικά παιχνίδια παγκοσμίως και η εξάπλωση του γίνεται με ρυθμούς φρενίτιδας, προκαλώντας ανησυχία σε γονείς και ειδικούς.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Το φαινομενικά αθώο λούτρινο παιδικό αρκουδάκι προέρχεται από το παιχνίδι τρόμουPoppy Playtime“, το οποίο διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών, όπου ο Huggy Wuggy, ένας από τους κακούς, χάνεται.

Το παιχνίδι έχει γίνει γνωστό στο κοινό μέσω του TikTok και του YouTube και όσο κι αν οι μικροί μας φίλοι κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν, για τους γονείς έχει εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη, καθώς το συγκεκριμένο μπλε αρκουδάκι μόνο… καλές διαθέσεις δεν έχει.

Ο Huggy Wuggy, ένα από τα παιχνίδια που κατασκευάζονταν παλαιότερα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια οθόνη με ένα χαρούμενο, αθώο χαμόγελο προτού εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Οι παίκτες λύνουν διάφορους γρίφους και αργότερα εκείνος τους κυνηγάει μέσα από το σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου, με το χαμόγελό του να πλατύνεται για να αποκαλύψει αιχμηρά δόντια που χρησιμοποιεί για να φάει τους ηττημένους του παιχνιδιού. Τα δε μεγάλα χέρια του χρησιμεύουν για να αγκαλιάζει τα “θύματά” του και να μην τα αφήνει να φύγουν.

Το μπλε λούτρινο αρκουδάκι έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο σε εκπαιδευτικούς και ειδικούς όσο και στους γονείς τόσο λόγω της εμφάνισή του, που μπορεί να τραυματίσει ψυχικά κάποια παιδιά, όσο και για τα τραγούδια τα οποία τραγουδάει και φαίνεται να προωθεί τη βία.

Όπως αναφέρουν οι στίχοι του τραγουδιού: “Το όνομά μου είναι Huggy Wuggy. Τριχωτό και χαδιάρικο κορμί. Δεν θα έρθεις να με αγκαλιάσεις; Κράτα με μέρα και νύχτα. Τα κοφτερά δόντια σε κάνουν να ματώνεις. Ποτέ μην με αποκαλείς άσχημο. Αγκάλιασέ μέχρι να πεθάνεις. Ξέρω που κρύβεσαι. Στον αεραγωγό γλιστράς. Δεν ξέρεις ότι θα σε βρω; Όπου κι αν πας. Στο σκοτάδι περιμένω, δεν υπάρχει διέξοδος. Δεν ξέρεις ότι είμαι ακριβώς πίσω σου; Πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις. Αυτό είναι το εργοστάσιό μου, είναι το σπίτι μου. Δέκα χρόνια περπατούσα σε αυτούς τους τοίχους περιμένοντας μόνος. Οπότε γιατί δεν έρχεσαι να παίξεις μαζί μου, μείνε λίγο ακόμα. Υπόσχομαι ότι δεν θα δαγκώσω πολύ, πίστεψε το χαμόγελό μου”.

Ο Huggy Wuggy υπάρχει παντού. Από λούτρινα αρκουδάκια και σχολικές τσάντες μέχρι αποκριάτικες στολές που φέτος αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες.

Γιατί τα παιδιά αγαπούν τον Huggy Wuggy;

Σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι New York Times εξηγούν μεταξύ άλλων γιατί ο Huggy Wuggy έχει γίνει το απόλυτο τρεντ, με τον Zach Belanger, διευθύνων σύμβουλο της Mob και δημιουργό του Huggy Wuggy να δίνει την απάντηση. “Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο”.

Είναι μαϊμού; Είναι αρκούδα;. Είναι ένα πράγμα αλλά στην πραγματικότητα τίποτα. Είναι ζώο, αλλά όχι από αυτά που έχετε ξαναδεί“, δήλωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα