Η απάντηση Ερντογάν στα “τιτιβίσματα” του Τραμπ

Η απάντηση Ερντογάν στα “τιτιβίσματα” του Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Με αφορμή την αποφυλάκιση Μπράνσον, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι 'ΗΠΑ και Τουρκία θα συνεχίσουν τη συνεργασία ως σύμμαχοι και θα πολεμούν τρομοκρατικές οργανώσεις".

Στα «τιτιβίσματα» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική Δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι «ΗΠΑ και Τουρκία θα συνεχίσουν τη συνεργασία ως σύμμαχοι και θα πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον τούρκο ομόλογό του “για τη βοήθειά του” στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και προέβλεψε ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα στο εξής θα είναι “καλές, ως και άριστες”.

Ο πάστορας, ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν για την Ουάσινγκτον, θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο στις 21.30 απόψε (ώρα Ελλάδας). “Θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. “Είναι ένας θαυμάσιος χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα