Η Χίλαρι Κλίντον ξεσπά για την ορκωμοσία Τραμπ: ‘Ήταν οδυνηρή και απογοητευτική εμπειρία’

Η Χίλαρι Κλίντον ξεσπά για την ορκωμοσία Τραμπ: ‘Ήταν οδυνηρή και απογοητευτική εμπειρία’
Former Presidential Bill Clinton and wife Hillary Clinton arrive on the West Front of the Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017, for the presidential inauguration of Donald Trump. (Win McNamee via AP, Pool) Win McNamee via AP, Pool

Η Αμερικανίδα πολιτικός μίλησε στο τηλεοπτικό σόου της Έλεν ΝτιΤζένερις για την εκλογική νίκη του Τραμπ, την αίσθηση που της άφησε η ορκωμοσία του καθώς και για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σόου της Έλεν ΝτιΤζένερις με αφορμή την έκδοση του τελευταίου της βιβλίου και μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και την εμπειρία της από την ορκωμοσία του.

“Ένιωσα υποχρεωμένη να πάω, όχι ως πολιτική αντίπαλος αλλά ως πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Ασχέτως αν κανείς τάσσεται με τους Δημοκράτες ή τους Ρεπουμπλικάνους, πρέπει να δώσουμε την αίσθηση της συνέχειας. Για να είμαι ειλικρινής επιδίωξα αρχικά να μην παραστώ στην ορκωμοσία. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Τζίμι Κάρτερ, τον γιο και τον πατέρα Μπους και (μας είπαν ότι) θα πήγαιναν. Βέβαια ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος κατέληξε στο νοσοκομείο, οπότε δεν χρειάστηκε να παραστούν” επεσήμανε η Κλίντον.

“Τυχεροί!” σχολίασε η Έλεν ΝτιΤζένερις. “Ναι (τους) ζηλέψαμε όλοι” απάντησε η Κλίντον. “Απλά όπως είχα αναφέρει και στη συγχαρητήρια ομιλία μου τότε, ισχύει ότι όλοι επιθυμούμε ένας πρόεδρος να επιτύχει στο έργο του. Ασχέτως ποιος είναι. Επομένως πήγα στην ορκωμοσία με αυτήν την ελπίδα αλλά τελικά απεδείχθη μια οδυνηρή και απογοητευτική εμπειρία. Ωστόσο η πορεία διαμαρτυρίας (έξω από τον Λευκό Οίκο) που ακολούθησε την επομένη, ήταν πραγματικά υπέροχη και μας αποζημίωσε” συνέχισε η πολιτικός.

Δείτε τις δηλώσεις της:


(Φωτογραφία: Win McNamee via AP, Pool)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα