Η Γερμανία παίρνει μέτρα κατά των Panama Papers

default image

Το Βερολίνο εξετάζει να λάβει φορολογικά μέτρα για να τιμωρήσει τις εταιρείες που συνδιαλέγονται με φορολογικούς παραδείσους

Η Γερμανία εξετάζει να αποσύρει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για όσες εταιρείες συνδιαλέγονται με φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό, ανέφερε χθες σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Μετά τη δημοσίευση των «εγγράφων του Παναμά», (Panama Papers), την μεγάλη έρευνα για τους φορολογικούς παραδείσους που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε στο επιτελείο του να συντάξει προτάσεις αναφορικά με τους τρόπους που η κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις που διατηρούν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως σημειώνεται, μια πρόταση είναι η περιστολή φορολογικών κινήτρων για αυτές τις εταιρείες, καθώς το υπουργείο ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα εντείνουν την πίεση στους κυβερνώντες των χωρών στο εξωτερικό να αλλάξουν την φορολογική τους πολιτική.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά τόνισε πως το Βερολίνο εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο δράσης που θα επιφέρει περισσότερη διαφάνεια.

Όπως πρόσθεσε, ο Σόιμπλε θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου στην συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα