Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 ετών – “Επιτέλους είμαι ελεύθερη!”

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 ετών – “Επιτέλους είμαι ελεύθερη!”
Twitter / @GretaThunberg

"Απόψε θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τη συνωμοσία για το κλίμα" έγραψε η 18χρονη πλέον ακτιβίστρια για το κλίμα σε ανάρτηση για την ενηλικίωσή της.

Με μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο Twitter αποφάσισε να ανακοινώσει την ενηλικίωσή της και τα 18 κεράκια που έσβησε η διάσημη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Απόψε θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τη συνωμοσία για το κλίμα και την σχολική απεργία και τους δαιμόνιους χειριστές μου οι οποίοι δεν μπορούν πια να με ελέγξουν! Επιτέλους είμαι ελεύθερη!», έγραψε στο Twitter.

Την ίδια μέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Times με αφορμή αυτό το ηλικιακό ορόσημο, η νεαρή Σουηδέζα δήλωσε ότι αν και η ίδια έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, δεν επικρίνει όσους ακολουθούν ένα λιγότερο «φιλικό προς το περιβάλλον» lifestyle.

Στην ερώτηση ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο γενεθλίων για εκείνη, η 18χρονα απαντά κατευθείαν, χωρίς να το σκεφτεί: Μια υπόσχεση απ’ όλους ότι θα κάνουν ότι μπορούν για τον πλανήτη. Όταν όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε να διαλέξει κάτι πιο ρεαλιστικό, εκείνη απαντά τελικά ότι θα ήθελε καινούργια φώτα για το ποδήλατό της. «Τον χειμώνα οι δρόμοι μπορούν να γίνουν πολύ σκοτεινοί στη Σουηδία», υπογραμμίζει.

Πέρα από τον ακτιβισμό της, η Τούνμπεργκ έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο Gulbenkian για την ανθρωπότητα, δώρισε ένα μέρος του βραβείου 1,14 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στο Αμαζόνιο. Δώρισε επίσης 100.000 δολάρια από ένα άλλο βραβείο που έλαβε από το Human Act, στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, για να βοηθήσει τα παιδιά που επηρεάστηκαν από τον Covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα