Η καταιγίδα Ντέμπι τρομάζει τις ΗΠΑ

Η καταιγίδα Ντέμπι τρομάζει τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ντέμπι. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την ισχύ της (Vid)

Η τροπική καταιγίδα Ντέμπι σχηματίστηκε στο κεντρικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού κι εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα για τμήματα των ακτών της Λουϊζιάνας, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες των ΗΠΑ.

Η Ντέμπι καλύπτει ήδη μεγάλο μέρος του ανατολικού Κόλπου και το επίκεντρό της βρίσκεται περίπου 354 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά των εκβολών του Μισισιπή.

Έχει ανέμους 81 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί σταδιακά, πλησιάζοντας στην ισχύ ενός τυφώνα ως την Πέμπτη.

Το φαινόμενο κινείται αργά προς βορρά κι αναμένεται να στραφεί προς δυσμάς την Κυριακή. Θα περάσει κοντά από τις ακτές της Λουϊζιάνας την Τρίτη και θα κινηθεί προς το Τέξας στα τέλη της εβδομάδας.

Η BP Plc, που αντλεί τις μεγαλύτερες ποσότητες αργού από τον Κόλπο, ανέφερε ότι θα διακόψει τις δραστηριότητές της σε επτά εξέδρες και επιτάχυνε την απομάκρυνση των εργαζομένων της από αυτές. Η Anadarko Petroleum Corp ήδη ανέστειλε την παραγωγή της και απομάκρυνε τους εργαζόμενους σε τέσσερις από τις οκτώ εξέδρες.

Η Ντέμπι ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις 8-15 εκατοστών στην Κόλπο του Μεξικού από τη νότια Λουϊζιάνα ως το Πάνχαντλ στη Φλόριδα-έως και 25 εκατ. κατά τόπους.

Οι μετεωρολόγοι δεν είναι βέβαιοι για την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει, και ορισμένοι προβλέπουν ότι θα κινηθεί ανατολικά, προς τη Φλόριδα.

Από τον Κόλπο του Μεξικού εξορύσσεται το 20% του πετρελαίου και το 6% του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Tropical Storm Prompts Oil Platform Evacs

SHARE:

24Media Network