Η Κέιτλιν Τζένερ θέλει να επαναφέρει τη θανατική ποινή στην Καλιφόρνια

Η Κέιτλιν Τζένερ θέλει να επαναφέρει τη θανατική ποινή στην Καλιφόρνια
Η Κέιτλιν Τζένερ Evan Agostini/Invision/AP

"Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής", δήλωσε η Τζένερ, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να την ψηφίσουν στις εκλογές, η ίδια τόνισε: "Επειδή είμαι χαριτωμένη και αξιολάτρευτη".

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι είναι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια, λίγες μέρες μετά από τις άκρως αμφιλεγόμενες δηλώσεις της για τις τρανς αθλήτριες.

Η ίδια ανέφερε πως για εκείνη είναι “ζήτημα δικαιοσύνης” το να μην υπάρχουν άτομα που έχουν γεννηθεί ως άντρες, στον γυναικείο αθλητισμό και πώς μια τέτοια κίνηση θα προστατέψει τα κορίτσια που αθλούνται σε σχολεία και σχολές, στοχεύοντας να βγουν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Η Τζένερ, που αγωνίζεται επί του παρόντος να γίνει η επόμενη κυβερνήτης της Καλιφόρνια στις επερχόμενες εκλογές, μίλησε για πολλά ζητήματα σε συνέντευξή της στο CNN. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της θανατικής ποινής. Η θανατική ποινή είναι μια νόμιμη τιμωρία στην πολιτεία της Καλιφόρνια, αλλά οι εκτελέσεις έχουν σταματήσει από το 2006 με ομοσπονδιακή δικαστική απόφαση. Ο κυβερνήτης, Gavin Newsom, επέβαλε επίσημο μορατόριουμ (αναστολή) στις εκτελέσεις το 2019.

“Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να την ψηφίσουν στις εκλογές, η ίδια τόνισε: “Επειδή είμαι χαριτωμένη και αξιολάτρευτη”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σύμφωνα με το avmag, η Τζένερ είπε ότι πιστεύει ότι θα ήταν μία καλή κυβερνήτης, γιατί έχει “μεγάλη ικανότητα να ακούει” και “αγαπά τις ιδέες”.

“Ήμουν στη Ρεπουμπλικανική πλευρά μόνο λόγω των συντηρητικών οικονομικών αρχών, των χαμηλότερων φόρων, των λιγότερων κανονισμών, η λίστα συνεχίζεται. Αλλά και από την άλλη πλευρά, ήμουν πολύ περισσότερο σαν τους Δημοκρατικούς”, είπε.

“Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται εκεί έξω, ότι οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και η κυβέρνηση μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό. Αλλά δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο, δεν μπορείς να έχεις κοινωνικά προγράμματα… αν δεν έχεις οικονομία. Νομίζω λοιπόν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την έξοδο των ανθρώπων από την Καλιφόρνια”, τόνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα