Η Κίνα απαντά στον ΠΟΥ: "Να είστε αμερόληπτοι - Τα στοιχεία μας είναι ακριβή"

Εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα
Εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα AP PHOTO/HIRO KOMAE

Το Πεκίνο καλεί τον ΠΟΥ να υιοθετήσει "αμερόληπτη στάση", μετά από τις χθεσινές επικρίσεις για κοινοποίηση ελάχιστου αριθμού νεκρών της Covid. Διαβεβαιώνει ότι τα δεδομένα του είναι ακριβή.

Η Κίνα κάλεσε σήμερα, Πέμπτη (05/01), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να υιοθετήσει «δίκαιη» θέση για την Covid-19, μετά τις επικρίσεις του οργανισμού για τον απολογισμό της επιδημίας που κοινοποιεί το Πεκίνο.

Το Πεκίνο ήρε χωρίς προειδοποίηση στις αρχές του Δεκεμβρίου τα μέτρα κατά της επιδημίας, τα οποία επέτρεψαν την σε μεγάλη κλίμακα προστασία του κινεζικού πληθυσμού από το 2020.

ADVERTISING

Έκτοτε η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με εκτόξευση των κρουσμάτων, ενώ νοσοκομεία και κρεματόρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές δεν ανακοινώνουν παρά ελάχιστο αριθμό νεκρών της Covid-19 μετά την αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού των περιστατικών.

«Οι αριθμοί που δημοσιοποιεί αυτήν την στιγμή η Κίνα υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της νόσου ως προς τις νοσηλείες, των εισόδων στην εντατική και κυρίως ως προς τους θανάτους», δήλωσε χθες ο Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος για την διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ.

«Ελπίζουμε ότι... ο ΠΟΥ θα υιοθετήσει μία στάση που θα βασίζεται στην επιστήμη, θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη και θα διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο στην διεθνή ανταπόκριση στα προβλήματα της επιδημίας», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, η Μάι Νινγκ.

Η Μάι έδωσε την διαβεβαίωση ότι το Πεκίνο κοινοποιεί «ακριβή στοιχεία και πληροφορίες» για την επιδημία της Covid-19 και τόνισε την «στενή συνεργασία» ανάμεσα στην Κίνα και τον ΠΟΥ.

Πλέον, μόνο οι άνθρωποι που πεθάνουν από αναπνευστική ανεπάρκεια που συνδέεται με την Covid-19 περιλαμβάνονται στις κινεζικές στατιστικές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κίνα, με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, δεν κατέγραψε παρά 23 θανάτους από την Covid από τον Δεκέμβριο, παρά το άνευ προηγουμένου εδώ και τρία χρόνια κύμα κρουσμάτων της νόσου στην κινεζική επικράτεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, Κίνα, ΠΟΥ
SHARE:

24Media Network