Η πρώτη βιντεοσκοπημένη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

Η πρώτη βιντεοσκοπημένη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner
Βλαντίμιρ Πούτιν Russian Presidential Press Service/AP

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται για πρώτη φορά από το γραφείο του μετά την ανταρσία της Wagner. Δεν έχει προσδιοριστεί πού και πότε γυρίστηκε

Στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Κρεμλίνου έδωσε την πρώτη του βιντεοσκοπημένη δήλωση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Δευτέρα (26/6) μετά την ένοπλη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στους συμμετέχοντες σε ένα βιομηχανικό φόρουμ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το πότε ή το πού καταγράφηκε η δήλωση του Πούτιν, όπως σημειώνει το Reuters. Στην προσφώνησή του, συγχαίρει τους συμμετέχοντες στο φόρουμ χωρίς να αναφέρει την ένοπλη ανταρσία, αλλά σε “προκλήσεις” που αντιμετωπίζει η βιομηχανία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ο Πούτιν απηύθυνε το περασμένο Σάββατο εθνικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό καταδικάζοντας την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner ως “πισώπλατη μαχαιριά” και υποσχέθηκε να τους συντρίψει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το περιεχόμενο της συμφωνίας που ακολούθησε την ανταρσία του Πριγκόζιν και ανακοινώθηκε αργά το Σάββατο, η οποία φαίνεται να εκτονώνει την κρίση και να αποτρέπει πιθανή αιματοχυσία, επιτρέποντας στους μισθοφόρους της Wagner να επιστρέψουν στη βάση τους και στον αρχηγό τους να μετακομίσει στη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα