Ιαπωνία: Εκτίναξη των αυτοκτονιών των γυναικών μέσα στο 2020

Ιαπωνία: Εκτίναξη των αυτοκτονιών των γυναικών μέσα στο 2020
Γυναίκα με μάσκα περπατά στην Ιαπωνία AP

Εν μέσω πανδημίας οι αυτοκτονίες, ιδιαίτερα αυτές των γυναικών, αυξήθηκαν κατά πολύ στην Ιαπωνία. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε το 2020 στην Ιαπωνία για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία, καθώς η πανδημία ανέτρεψε την πρόοδο που είχε σημειωθεί στην καταπολέμηση ενός σταθερά υψηλού ποσοστού αυτοκτονιών.

Ο αριθμός των γυναικών, αλλά και των παιδιών, που αυτοκτόνησαν τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε εν μέσω της ψυχολογικής και οικονομικής πίεσης που άσκησε στον πληθυσμό η πανδημία, ενώ αντίστοιχα εκείνος των ανδρών μειώθηκε.

Συγκεκριμένα, 13.943 άνδρες και 6.976 γυναίκες αυτοκτόνησαν το 2020, μείωση κατά 1% από το 2019 για τους άνδρες, αλλά αύξηση κατά 14,5% για τις γυναίκες, οι οποίες στη συγκεκριμένη χώρα συνήθως εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών και του λιανεμπορίου που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, 20.919 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2020, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, μια αύξηση ύψους 3,7% ή αλλιώς 750 περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Ο χειρότερος μήνας ήταν ο Οκτώβριος όπου σημειώθηκαν 2.153 αυτοκτονίες, ο υψηλότερος μηνιαίος αριθμός εδώ και πάνω από μια πενταετία.

Τον περασμένο χρόνο 3.460 άνθρωποι στη χώρα πέθαναν από covid-19.

Η Ιαπωνία έχει επί μακρόν το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των μελών της Ομάδας των 7, των μεγαλύτερων βιομηχανικών οικονομιών του κόσμου, παρότι σε περιφερειακό επίπεδο η Νότια Κορέα καταγράφει υψηλότερα ποσοστά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα