Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, διάδοχος του Άμπε στην πρωθυπουργία

Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, διάδοχος του Άμπε στην πρωθυπουργία
Ο Γιοσιχίντε Σούγκα GLOMEX

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε πως στην εξωτερική πολιτική της χώρας σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ - Ιαπωνίας.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Ο μέχρι τώρα ισχυρός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου από το 2012, εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας. Έλαβε 377 ψήφους έναντι 89 και 68 των αντιπάλων του.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες για την διαδοχή του επί οκτώ συνεχή έτη πρωθυπουργού Άμπε δρομολογήθηκαν άμεσα όταν στις 28 Αυγούστου ανακοίνωσε πως χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να ασκεί τα καθή κοντά του.

Η εκλογή Σούγκα στη θέση του πρωθυπουργού θα επικυρωθεί με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως αυτή την εβδομάδα.

«Και τώρα όλοι μαζί, με τον Γιοσιχίντε Σούγκα στα ηνία ως νέος πρόεδρος του κόμματός μας, ας ξεπεράσουμε τον κορονοϊό και ας οικοδομήσουμε μια λαμπρή Ιαπωνία», ήταν η ευχή του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε για τον στενό συνεργάτη του.

Σύμφωνα με το euronews, ο Σούγκα έχει δηλώσει πως θα κινηθεί στα βήματα του προκατόχου του, συνεχίζοντας τα λεγόμενα Abenomics στην οικονομία, ενώ στην εξωτερική πολιτική σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της συμμαχίας Ηνωμένων Πολιτειών – Ιαπωνίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα