Ιαπωνία: Το Τόκιο και άλλες περιφέρειες, βγαίνουν από τον "κόκκινο" συναγερμό για τον κορονοϊό

Ιαπωνία: Το Τόκιο και άλλες περιφέρειες, βγαίνουν από τον "κόκκινο" συναγερμό για τον κορονοϊό
2021 EUGENE HOSHIKO/AP PHOTO

Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσχυε στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας, έναν μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Την Κυριακή πρόκειται να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας λόγω της επιδημίας Covid-19.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης είχε επιβληθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την οποία μπαρ και εστιατόρια έκλειναν νωρίς το βράδυ και δεν τους επιτρεπόταν να σερβίρουν αλκοόλ.

Κάποιοι από τους περιορισμούς θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως τις 11 Ιουλίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων τα οποία θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ ως τις 19:00 και θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00.

Η χαλάρωση των μέτρων πρόκειται να δώσει το "πράσινο φως" ώστε να ξεκινήσει και πάλι η διεξαγωγή πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με θεατές, όμως στο 50% της χωρητικότητας κάθε χώρου και με ανώτατο όριο τους 10.000 ανθρώπους.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει από χθες Τετάρτη ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, θα βασιστούν σε αυτά τα κριτήρια για να επιτρέψουν την παρουσία αποκλειστικά ντόπιων θεατών στα διάφορα αγωνίσματα.

Ήδη από τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί ότι απαγορεύεται η παρουσία θεατών από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιαπωνία, Covid-19, άρση μέτρων, Ολυμπιακοί Αγώνες
SHARE:

24Media Network