Ιερουσαλήμ: Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Ιερουσαλήμ: Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Ιερουσαλήμ: Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός Youtube / @Greek City Times

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις οι πιστοί.

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός ολοκληρώθηκε στο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, καθώς το Άγιο Φως λάμπρυνε για ακόμη μία χρονιά, τον Πανάγιο Τάφο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (01/5), ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Στο Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί.

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, θεωρείται θαυματουργική για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ενώ το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς στις ορθόδοξες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, αλλά και της Κύπρου.

Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 18:30 στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Πλήθος Ορθόδοξων Χριστιανών συγκεντρώθηκαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (01/5), στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, για την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, με τη συγκέντρωση του πλήθους των πιστών να είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή, της περσινής χρονιάς, εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων για την εξάπλωση της COVID-19.

Οι πιστοί παραβρέθηκαν χωρίς μάσκες και δίχως να κρατούν αποστάσεις, καθώς το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα