Ινδία: Επίθεση με οξύ σε τρία ανήλικα κορίτσια

Ινδία: Επίθεση με οξύ σε τρία ανήλικα κορίτσια
Ινδές σε διαμαρτυρία κατά της βίας ap

Τρία κορίτσια Dalit, δηλαδή της κατώτερης κάστας στην Ινδία, ηλικίας 8, 12 και 17 ετών δέχθηκαν επίθεση με οξύ, ενώ κοιμόντουσαν.

Η πολιτεία Ουτάρ Πράντες της Ινδίας έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμα περίπτωση βίας κατά της περιθωριοποιημένης κοινότητας Dalit, της κατώτερης ινδικής κάστας.

Η αστυνομία αναφέρει ότι τρία κορίτσια από την κοινότητα Dalit έγιναν στόχος επίθεσης με οξύ.

Τα τρία κορίτσια είναι αδελφές και κοιμούνταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους στο χωριό Paraspur όταν η επίθεση έλαβε χώρα περίπου στις 1.30 π.μ.

Τα δύο νεότερα κορίτσια, ηλικίας 8 και 12 ετών, υπέστησαν μικρούς τραυματισμούς, ενώ η μεγαλύτερη, 17 ετών, υπέστη παραμορφωτικές πληγές στο πρόσωπό της. Και οι τρεις έχουν εισαχθεί στο τοπικό νοσοκομείο για θεραπεία.

Η αστυνομία ερευνά το πιθανό σενάριο ο εισβολέας να ήταν γνωστός στην οικογένεια. Επιθεωρητής της αστυνομίας δήλωσε ότι έχουν τέσσερις ομάδες που εργάζονται στην υπόθεση και περιμένουν τη δήλωση των κοριτσιών για να συνεχίσουν την έρευνά τους.

Ενώ η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι ήταν επίθεση με οξύ, η αστυνομία σημειώνει ότι δεν έχει ακόμη εντοπίσει ποια χημική ουσία χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και διενεργεί ιατροδικαστική εξέταση.

Ο πατέρας των κοριτσιών, δήλωσε ότι κοιμόταν στη βεράντα, ενώ τα τρία κορίτσια ήταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού.

“Όταν οι κόρες μου φώναξαν, άνοιξα αμέσως την πόρτα και πήρα στα χέρια μου μία από αυτές. Όταν το γιλέκο μου κάηκε, κατάλαβα ότι κάποιος τους έριξε οξύ”, είπε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο πατέρας εξήγησε ότι η οικογένεια δεν είχε εχθρότητα με κανέναν άλλο στο χωριό και δεν μπορούσε να σκεφτεί γιατί να επιτεθούν στις κόρες του.

Η ινδική πολιτεία Ουτάρ Πράντες βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των εθνικών εντάσεων, λόγω του βιασμού και της δολοφονίας μιας 19χρονης γυναίκας, μια υπόθεση που κυριαρχούσε στις ειδήσεις με υπόνοιες για κακή διαχείριση της υπόθεσης.

Η κοινότητα Dalit είναι η χαμηλότερη από τις τέσσερις μεγάλες διαιρέσεις στο σύστημα ινδουιστικής κάστας, και αποτελούν περίπου το 16% του συνολικού πληθυσμού της Ινδίας σύμφωνα με την απογραφή του 2011, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα