Ινδία: Φτάνουν τα 300 εκ. όσοι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό

Ινδία: Φτάνουν τα 300 εκ. όσοι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό
Άνθρωποι με μάσκες στην Ινδία shutterstock

Τα ευρήματα έρευνας που δεν έχει δοθεί ακόμη επισήμως στη δημοσιότητα είναι αποκαρδιωτικά σχετικά με την πανδημία στην Ινδία.

Περίπου ένας στους τέσσερις από τους 1,35 δισεκατομμύρια πολίτες της Ινδίας μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, δήλωσε πηγή με άμεση γνώση κυβερνητικής ορολογικής μελέτης, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι το πραγματικό φορτίο της χώρας είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που είναι γνωστό.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ινδία έχει επιβεβαιώσει 10,8 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Ωστόσο η μελέτη αυτή, τα πορίσματα της οποίας είναι πολύ πιο συντηρητικά από αυτά ιδιωτικής έρευνας που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην χώρα μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Το κρατικό Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR), το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη αυτή, ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα πορίσματα της έρευνάς του σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη. Η πηγή που επικαλείται το Reuters αρνήθηκε να κατονομαστεί ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης των πορισμάτων της μελέτης.

Προς το παρόν επίσης δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των συμμετεχόντων στην έρευνα αυτή.

Έπειτα από άλλη έρευνα που είχε διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση δειγμάτων αίματος από περισσότερους από 29.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 10 ετών, το ICMR συμπέρανε ότι ένας στους δεκαπέντε Ινδούς είχε αντισώματα για την COVID-19. Ο αριθμός αυτός εκτινάσσεται σε έναν στους έξι σε πυκνοκατοικημένες αστικές φτωχές γειτονιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα