Ινδοί πήγαν τον γιο τους στα δικαστήρια και ζητούν ή εγγόνι ή 650.000 δολάρια

Ινδοί πήγαν τον γιο τους στα δικαστήρια και ζητούν ή εγγόνι ή 650.000 δολάρια
Oι γονείς που πήγαν το γιο τους στα δικαστήρια, έχουν βάλει στην αποζημίωση που του ζητούν και τα έξοδα του γάμου του. AP Photo/Altaf Qadri

Οι Sanjeev και Sadhana Prasad πήγαν στο δικαστήριο το γιο τους και του ζητούν ή να τους προσφέρει την παρέα ενός εγγονιού ή να τους αποζημιώσει, για όσα χρήματα ξόδεψαν για το γάμο και τις σπουδές του.

Ινδοί γονείς πήγαν το γιο τους στα δικαστήρια, απαιτώντας από εκείνον και τη σύζυγο του ή α) να κάνουν παιδί μέσα σε ένα χρόνο ή β) να τους δώσουν 650.000 δολάρια.

Οι Sanjeev και Sadhana Prasad ανέφεραν στα δικόγραφα πως νιώθουν εξαντλημένοι από την προσπάθεια που έκαναν να συγκεντρώσουν χρήματα, για την εκπαίδευση του γιου τους (είναι πιλότος) και για τα έξοδα του πολυτελούς γάμου του. Για αυτό τώρα ζητούν αποζημίωση.

“Ο γιος μας είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, παρ’ όλα αυτά δεν έχει ακόμα κανένα πλάνο να αποκτήσει παιδί” αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι Prasad. Πρόσθεσαν πως “τουλάχιστον, αν είχαμε ένα εγγόνι να περνάμε την ώρα μας μαζί του, ο πόνος μας θα είχε γίνει ανεκτός”.

Η αποζημίωση που ζητούν είναι 50 εκατομμύρια ρουπία (646.000 δολάρια). Σε αυτά περιλαμβάνονται όσα είχαν πληρώσει για τη γαμήλια δεξίωση του γιου τους -σε πεντάστερο ξενοδοχείο-, το πολυτελές αυτοκίνητο που του αγόρασαν (80.000 δολάρια) και τα έξοδα του γαμήλιου ταξιδιού που έκαναν στο εξωτερικό.

Ζητούν και τα 65.000 δολάρια που έδωσαν για να εκπαιδευτεί ο κανακάρης τους ως πιλότος στις ΗΠΑ “και το μόνο που κατάφερε είναι να είναι άνεργος, όταν επέστρεψε στην Ινδία. Πήραμε επίσης, δάνειο για να χτίσουμε το σπίτι μας και τώρα περνάμε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Εν τω μεταξύ, ψυχολογικά είμαστε αρκετά διαταραγμένοι, γιατί ζούμε μόνοι”.

Εδώ είναι χρήσιμο να πούμε ότι στην Ινδία υπάρχει ισχυρό οικογενειακό σύστημα που περιλαμβάνει το να ζουν πολλές γενιές και μέλη πρώτου βαθμού συγγένειας (παππούδες, ανίψια, θείοι κλπ), κάτω από την ίδια στέγη. Τα τελευταία χρόνια τα νέα ζευγάρια έχουν την τάση να θέλουν να ζήσουν μόνα τους και να ‘χτίσουν’ καριέρες, από το να κάνουν παιδιά.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα γίνει σε δικαστήριο, στις 17/5.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα