Ινδονησία: Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς μάσκα, θα σκάβει τάφους

Ινδονησία: Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς μάσκα, θα σκάβει τάφους
Eργαζόμενοι προετοιμάζουν έναν τάφο για θύματα COVID-19 στο νεκροταφείο Pondok Ranggon, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, 12 Ιουνίου 2020. AP

Ινδονησιανοί που συνελήφθησαν χωρίς μάσκα, αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους για τα θύματα του Covid-19, ως "κοινωνική τιμωρία"

Οι χωρικοί που αρνούνται να φορέσουν μάσκες αναγκάζονται από τις τοπικές αρχές σε ένα μέρος της αγροτικής Ινδονησίας να σκάψουν τάφους για τα θύματα του Covid-19, με την προοπτική ότι η χειρονακτική εργασία και η συναισθηματική φόρτιση θα πείσουν τους πολίτες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να σταματήσουν την πανδημία.

Τρεις μεσήλικες και πέντε ανήλικοι στην περιοχή Cerme της περιφέρειας Gresik, στην Ανατολική Ιάβα, τιμωρήθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο στις 9 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι αρχές.

Αν και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τον γενικό πληθυσμό σε ολόκληρη την Ινδονησία, υπήρξε ένα τμήμα του πληθυσμού που ήταν απρόθυμο να φορέσει μάσκες και να τηρήσει κοινωνικές αποστάσεις, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη δημόσιας επαγρύπνησης έχει δυσκολέψει τις ινδονησιακές αρχές να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει μολύνει σχεδόν 230.000 άτομα στη χώρα. Περισσότεροι από 160.000 από αυτούς τους ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ τουλάχιστον 9.100 πέθαναν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το CNN, καθώς οι υποθέσεις αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση της Ινδονησίας ψήφισε νόμο τον Ιούλιο που υποχρεώνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά το άφησε στους τοπικούς αξιωματούχους να καθορίσουν ποινές για μη συμμόρφωση.

Μια ομάδα δράσης που ονομάζεται “τρεις πυλώνες” – η οποία αποτελείται από τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις της Ινδονησίας, την εθνική αστυνομία της Ινδονησίας και την εκάστοτε τοπική αρχή – είναι υπεύθυνη για την επιβολή και επιτήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Cerme, οι “τρεις πυλώνες” δίνουν σε όσους πιάνονται χωρίς μάσκα τη δυνατότητα να δεχτούν πρόστιμο 150.000 ρουπίες (10 $) ή να αποδεχτούν αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί “κοινωνική τιμωρία”, σύμφωνα με τον αρχηγό της περιοχής, Suyono.

Ο Suyono εξήγησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την κοινωνική τιμωρία, η οποία συχνά περιλαμβάνει push-ups ή καθαρισμό. Ωστόσο, ελπίζει ότι επιλογές όπως η εκσκαφή ταφών θα είναι εκπαιδευτικές και θα δείξουν “από πρώτο χέρι το πραγματικό και σοβαρό αποτέλεσμα της Covid-19“. Κανένας από αυτούς που τιμωρήθηκε δεν ήταν παρών όταν θάφτηκαν οι νεκροί, είπε ο Suyono.

Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Δημόσιας Τάξης παρακολουθούν τους ανθρώπους να κάνουν push up ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 1 Σεπτεμβρίου 2020. AP

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, υιοθέτησαν μία παρόμοια ιδέα νωρίτερα αυτό το μήνα. Ένας άντρας που πιάστηκε εκεί χωρίς μάσκα έπρεπε να καθίσει σε ένα φέρετρο, εκτεθειμένος σε κοινό.

Ένας άντρας μέσα σε φέρετρο ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης που απαιτούν από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 3 Σεπτεμβρίου 2020. AP


Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι τύποι κυρώσεων έχουν αυξήσει τη χρήση μάσκας στην Ινδονησία. Η χώρα απέτυχε “να ισιώσει την καμπύλη” των κρουσμάτων για μήνες και οι νοσούντες συνεχίζουν να αυξάνονται – μόνο οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει περισσότερες περιπτώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

Με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται, η υποδομή υγείας της πόλης της Τζακάρτα ενδεχομένως να πλησιάζει τα όριά της. Οι μονάδες έκτακτης ανάγκης και στα 20 νοσοκομεία της Τζακάρτα που έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 είναι πλήρεις, όπως αναφέρουν Ινδονησιανοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα