Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Βρετανοί κάνουν πάρτι αγνοώντας τον κορονοϊό

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Βρετανοί κάνουν πάρτι αγνοώντας τον κορονοϊό
Άνθρωποι που κάνουν μπάνιο σε πισίνα Unsplash

Δεκάδες Βρετανοί που διαμένουν σε πολυτελές θέρετρο στο εμιράτο Ras Al Khaimah, κάνουν πάρτι αγνοώντας τους κανόνες για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει Βρετανούς που βρίσκονται στο εμιράτο του Ras Al Khaimah να κάνουν πάρτι, πίνοντας ποτά και διασκεδάζοντας ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, πολλά από τα άτομα που φαίνονται να διασκεδάζουν στο βίντεο είναι Βρετανοί. Στο βίντεο παρουσιάζονται άνθρωποι συνωστισμένοι ο ένας πολύ κοντά με τον άλλο , χωρίς να τηρούν το μέτρο προστασίας για τον Covid-19, που ορίζει ότι πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

Οι σκηνές έλαβαν χώρα στο Hilton Doubletree Resort and Spa στο Marjan Island στο εμιράτο του Ras Al Khaimah, μία ώρα από το κέντρο του Ντουμπάι. Επισκέπτης του ξενοδοχείου είπε στη dailymail: 

“Δεν έγινε προσπάθεια διατήρησης της κοινωνικής απόστασης και το ξενοδοχείο βασικά έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτι. Ακόμη πρόσθεσε:” Έμοιαζε με ζωολογικό κήπο, δεν έβλεπα την ώρα να φύγω. Ζευγάρια κάνουν κρατήσεις εδώ και καιρό για να μαζευτούν και να κάνουν πάρτι. “

Τα ΗΑΕ έκλεισαν τα σύνορά τους το Μάρτιο όταν όλες οι διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ο τουρισμός στο Ντουμπάι, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, φαίνεται να σταματάει. Όπως και στις περισσότερες χώρες, η κυβέρνηση εισήγαγε κανόνες κοινωνικής απόστασης που ορίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν δύο μέτρα.Υπήρξε μάλιστα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ έως τις 6πμ καθώς και περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Επισκέπτης του ξενοδοχείου επισημαίνει ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δίνει οδηγίες στους επισκέπτες να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, με πινακίδες σε όλο το θέρετρο, αλλά συνήθως αγνοούνται. Ακόμη είπε ότι το προσωπικό φορά μάσκες, αλλά λίγοι επισκέπτες θέλουν να καλύψουν το πρόσωπό τους ενώ χαλαρώνουν δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία.

Ένας άλλος επισκέπτης που έμεινε τρεις εβδομάδες στο ξενοδοχείο είπε: ” Ήταν απαίσιο να είσαι στο ξενοδοχείο, καθώς ήταν προφανές ότι οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για να πίνουν όλοι μαζί.Υπήρχαν πολλοί Βρετανοί άντρες στο ξενοδοχείο και φαινόταν να περνούν όλο το χρόνο τους στην πισίνα.”

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε: 

«Το DoubleTree Marjan Island Resort καλωσορίζει τους επισκέπτες για την διαμονή τους και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ασφάλεια των επισκεπτών και των μελών της ομάδας μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και έχουμε βελτιωμένα πρωτόκολλα καθαριότητας και παρέχουμε στα μέλη της ομάδας ειδική εκπαίδευση. “

Ακόμη πρόσθεσε ότι : “Υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες κατά το check in και μέσω πινακίδων γύρω από το ξενοδοχείο να ακολουθήσουν την κοινωνική απόσταση ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν άνετες και χαλαρωτικές διαμονές. Η πλειοψηφία των επισκεπτών μας ακολουθεί μια κοινή λογική προσέγγιση στην καθοδήγηση και ενεργεί υπεύθυνα σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές για την κοινωνική απόσταση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα