Ιορδανία: Κρούσματα κορονοϊού σε καταυλισμό προσφύγων

Ιορδανία: Κρούσματα κορονοϊού σε καταυλισμό προσφύγων
Σύριοι πρόσφυγες στην Ιορδανία AP

Οι δύο Σύροι, που μεταφέρθηκαν σε έναν χώρο απομόνωσης εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά τη διάρκεια τυχαίων τεστ που έγιναν στον καταυλισμό Άζρα.

Οι ιορδανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε ένα καταυλισμό προσφύγων όπου φιλοξενούνται Σύροι πρόσφυγες, για πρώτη φορά μετά τις πρώτες καταγεγραμμένες μολύνσεις στο βασίλειο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι δύο Σύροι, που μεταφέρθηκαν σε έναν χώρο απομόνωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά τη διάρκεια τυχαίων τεστ που έγιναν από τις υγειονομικές αρχές υγείας της Ιορδανίας στον καταυλισμό Αζρακ, δήλωσε η Ρούλα Αμίν, εκπρόσωπος της UNHCR για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Έχουν εντοπιστεί και άλλες μολύνσεις Σύρων προσφύγων που ζουν έξω από προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας μεταξύ των περίπου 2.500 κρουσμάτων στην Ιορδανία από την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που ανακοινώθηκε στις 2 Μαρτίου, τόνισε ο η Αμίν.

Οι περισσότεροι από τους 655.000 εγγεγραμμένους στον ΟΗΕ Σύρους πρόσφυγες ζουν σε αστικά κέντρα.

Η πλειοψηφία των Σύρων προσφύγων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους από το 2011, στην αρχή του σχεδόν δεκαετούς συριακού πολέμου, παρέμειναν στην Ιορδανία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα