Καλιφόρνια: Δύο ακροδεξιοί κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να πυρπολήσουν τα γραφεία των Δημοκρατικών

Καλιφόρνια: Δύο ακροδεξιοί κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να πυρπολήσουν τα γραφεία των Δημοκρατικών
Οπαδοί του Τραμπ AP

Ο Ιαν Ρότζερς και ο Τζάροντ Κόουπλαντ ήθελαν μέσω της ανατίναξης να οδηγήσουν σε κίνημα που θα προκαλούσε την ανατροπή της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Δύο Αμερικανοί, που συνδέονται με ακροδεξιές οργανώσεις, κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Ίαν Ρότζερς, ιδιοκτήτης γκαράζ, 45 ετών, συνελήφθη τον Ιανουάριο, έχοντας στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος. Ο Τζάροντ Κόουπλαντ, 37 ετών, συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οργισμένοι από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, οι δύο άνδρες αποφάσισαν να επιτεθούν σε στόχους του Δημοκρατικού κόμματος, πιστεύοντας ότι θα ξεκινούσαν «ένα κίνημα που θα οδηγούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που επιμένει, χωρίς αποδείξεις, ότι είναι το θύμα εκλογικής απάτης, «χρειάζεται τη βοήθειά μας», είχε γράψει ο Ρότζερς στον συνεργό του, όταν αντάλλασσαν μηνύματα μέσω μιας κρυπτογραφημένης υπηρεσίας. «Θέλω πραγματικά να ανατινάξω ένα Δημοκρατικό κτίριο», πρόσθεσε σε άλλη συζήτηση, τον Ιανουάριο, λίγες ημέρες μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Είμαι σύμφωνος» και «ετοίμασε την επίθεση» απάντησε ο Τζάροντ Κόουπλαντ, ο οποίος ήρθε σε επαφή με ακροδεξιές ομάδες για να ζητήσει τη στήριξή τους. Ο ίδιος ήταν μέλος του ριζοσπαστικού μορφώματος Three Percenters («Οι 3%»).

Οι δύο άνδρες εξέτασαν διάφορους στόχους, όπως την κατοικία του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας ή τις έδρες του Twitter και του Facebook, όμως τελικά επέλεξαν να ξεκινήσουν πυρπολώντας τα γραφεία του κόμματος στο Σακραμέντο. Μετά «θα δούμε τι θα γίνει. Στις 20 (Ιανουαρίου), ξεκινάμε τον πόλεμο», έγραψε ο Ίαν Ρότζερς, αναφερόμενος στην ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα