ΗΠΑ: Θα δώσουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Θα δώσουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Τζο Μπάιντεν AP Photo/Susan Walsh

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, μεταβιβάζοντας πλεονάσματα όπλων από το στοκ του στρατού τους.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία κι ενδέχεται να προχωρήσει στην ανακοίνωσή της ήδη από σήμερα, Παρασκευή (19/08), δήλωσαν χθες Πέμπτη (18/08) τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο κ. Μπάιντεν θα δώσει την εντολή για τη χορήγηση αυτή αξιοποιώντας το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού των ΗΠΑ, εξήγησαν οι πηγές.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν πως η ανακοίνωση μπορεί να γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι το νέο πακέτο εξοπλισμών μπορεί να αλλάξει μέγεθος ή αξία.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Αφότου άρχισε αυτή που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περιγράφει με τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, η ένοπλη σύρραξη έχει μετατραπεί σε πόλεμο φθοράς, που διεξάγεται κυρίως στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ουάσινγκτον έχει ήδη χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version