ΗΠΑ: Γερουσιαστής πήγε στο Μεξικό την ώρα που ο χιονιάς “χτυπούσε” την πολιτεία του

ΗΠΑ: Γερουσιαστής πήγε στο Μεξικό την ώρα που ο χιονιάς “χτυπούσε” την πολιτεία του
Ο Τεντ Κρουζ 2021 Alex Brandon/AP

Θύελλα επικρίσεων σε βάρος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ, που αποφάσισε να πάει διακοπές στο Κανκούν, ενώ η πολιτεία βρισκόταν στο έλεος του χιονιά.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρουζ βρέθηκε αντιμέτωπος με μια θύελλα επικρίσεων την Πέμπτη (18/02), αφότου ταξίδεψε αεροπορικώς στο μεξικανικό παραθαλάσσιο θέρετρο του Κανκούν, τη στιγμή που η πολιτεία του βρισκόταν στο έλεος ενός πρωτόγνωρου και φονικού κύματος ψύχους.

Ο γερουσιαστής έφυγε την προηγούμενη μέρα οικογενειακώς με αεροπλάνο για το Κανκούν, εγκαταλείποντας τους πολίτες του Τέξας εν μέσω μιας κρίσης άνευ προηγουμένου.

Ο σάλος προκλήθηκε όταν φωτογραφίες κυκλοφόρησαν όπου διακρίνεται στο αεροδρόμιο του Χιούστον και κατόπιν μέσα σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση τον διάσημο τουριστικό προορισμό, που βρίσκεται στη μεξικανική χερσόνησο Γιουκατάν.

Σε μια ανακοίνωση, ο γερουσιαστής εξήγησε πως, δεδομένου ότι τα μαθήματα ακυρώθηκαν στο σχολείο των παιδιών του για αυτήν την εβδομάδα, οι κόρες του εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουν με φίλους.

«Θέλοντας να είμαι ένας καλός πατέρας, πήρα το αεροσκάφος με εκείνες χθες το βράδυ και επέστρεψα σήμερα το απόγευμα», έγραψε.

«Βρίσκομαι, όπως η ομάδα μου, σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς για να διαπιστώσω τι συνέβη στο Τέξας», συνέχισε, αναφερόμενος στις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν στην πολιτεία.

Στο Twitter σύντομα οι χρήστες του απέδωσαν το προσωνύμιο “Flyin’ Ted” (“Τεντ ο ιπτάμενος”), σε αναλογία με εκείνο που του είχε αποδώσει με χλευαστική διάθεση κατά το παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ “Lyin’ Ted” (“Τεντ ο ψεύτης”).

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε την περασμέμνη Δευτέρα, ο Τεντ Κρουζ προειδοποιούσε τους κατοίκους της πολιτείας του για τα σφοδρά μετεωρολογικά φαινόμενα που αναμένονταν, επισημαίνοντας πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλά θύματα.

«Μην παίρνετε κανένα ρίσκο. Διασφαλίστε ότι η οικογένειά σας βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, μην εγκαταλείπετε το σπίτι σας και φροντίστε τα παιδιά σας», είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα