ΗΠΑ: “Γιατί έγινα εθελόντρια για το εμβόλιο της Moderna”

ΗΠΑ: “Γιατί έγινα εθελόντρια για το εμβόλιο της Moderna”
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - σημαία των ΗΠΑ shutterstock

Η Λεϊλά, εθελόντρια στις κλινικές δοκιμές της Moderna, αφηγείται γιατί προχώρησε σ' αυτήν την κίνηση.

Μια από τις κρίσιμες στιγμές στην ξέφρενη κούρσα για την παρασκευή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό είναι η στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έτοιμων να βοηθήσουν στις κλινικές δοκιμές.

Μία μεταξύ αυτών των εθελοντών ήταν η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Μαΐάμι, Λεϊλά Μακόρ.

Η Λεϊλά συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 της Moderna, της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό σχεδόν 95%.

Γιατί αυτή η δημοσιογράφος, που πάσχει από άσθμα, αποφάσισε να γίνει πειραματόζωο; Η ίδια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφηγήθηκε σε πρώτο πρόσωπο την εμπειρία της, η οποία ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της υπέκυψε στην Covid-19.

«Ο πατέρας μου πέθανε από την Covid στη Χιλή, τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna, στα τέλη Ιουλίου.

Πέθανε μόνος, όπως πεθαίνουν οι άνθρωποι που υποκύπτουν σ’ αυτόν τον ιό. Τόσο μόνος που, στο παραμιλητό του, ήταν πεπεισμένος ότι τον είχαν απαγάγει».

Ενώ οι αδελφοί μου, η μητέρα μου κι εγώ προσπαθούσαμε να συμφιλιωθούμε με την απώλεια, βρέθηκα αντιμέτωπη με μια άλλη πραγματικότητα: το Μαϊάμι και η Φλόριντα γενικότερα, ήταν το νέο επίκεντρο του ιού που σκότωσε τον πατέρα μου. Και η δουλειά μου ήταν να καλύπτω αυτό το ρεπορτάζ και τους άλλους νεκρούς.

Η ιδέα να κάνω κάτι, έστω και ελάχιστο, για να βοηθήσω να νικηθεί αυτή η μάστιγα που σκότωνε τους δικούς μας και αναστάτωνε τη ζωή μας ήταν μια κάθαρση.

Μίλησα για αυτό με φίλους και συγγενείς. Όλοι με βοήθησαν να συμπεράνω ότι ο κίνδυνος μιας πιθανής παρενέργειας από το εμβόλιο, για μια ασθματική σαν εμένα, θα ήταν μικρότερος από τον κίνδυνο να αρρωστήσω από τον ιό.

Και αποφάσισα να συμμετάσχω”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα