ΗΠΑ: Η επίθεση κατά της Σαουδικής έγινε με πυραύλους από το Ιράν

Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σ. Αραβία
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σ. Αραβία AP

Τη βεβαιότητα ότι η επίθεση κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έγινε από ιρανικό έδαφος με πυραύλους Κρουζ εξέφρασε Αμερκανός αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ΗΠΑ έχουν τη βεβαιότητα ότι η επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας διαπράχθηκε από το ιρανικό έδαφος και ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι, που πραγματοποιούν συχνά, από την Υεμένη, ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία που επιτρέπουν να εντοπιστεί η προέλευση των πυρών, σημείωσε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ADVERTISING

Στο ερώτημα, που του τέθηκε, εάν η Ουάσιγκτον έχει τη βεβαιότητα ότι οι πύραυλοι προήλθαν από ιρανικό έδαφος, ο αξιωματούχος απάντησε «ναι».

Επίσης, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν γνωρίζει αν χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ. Αρνήθηκε, εντούτοις, να διευκρινίσει τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που χρησιμοποιήθηκαν.

«Δεν θα υπεισέλθω σε αυτού του είδους τις πληροφορίες» απάντησε. Η αμερικανική διοίκηση ετοιμάζει έναν φάκελο για να αποδείξει τα λεγόμενά της και να πείσει τη διεθνή κοινότητα, ιδίως τους Ευρωπαίους, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ιράν, Σαουδική Αραβία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη σημαντική ποσότητα πετρελαίου

Μπρεντ: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια μέρα από το 1988

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια την Τετάρτη

SHARE:

24Media Network