Η κάψουλα SpaceX επέστρεψε στη Γη με δύο αστρονάυτες

Η κάψουλα SpaceX επέστρεψε στη Γη με δύο αστρονάυτες
Η κάψουλα της SpaceX επέστρεψε στη Γη AP

Εντυπωσιακές οι εικόνες από την προσθαλάσσωση της κάψουλας SpaceX, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της, ερχόμενη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Δύο Αμερικανοί αστροναύτες προερχόμενοι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσθαλασσώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 02/08 στον Κόλπο του Μεξικού πάνω στην κάψουλα SpaceX, ολοκληρώνοντας με επιτυχία αυτήν την πρώτη αποστολή της ιδιωτικής εταιρίας που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη NASA.

Σε αυτήν την εικόνα από βίντεο που διατέθηκε από τη NASA, οι αστροναύτες Doug Hurley, αριστερά και ο Bob Behnken προετοιμάζονται για να αποσυνδεθούν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020. AP


“Καλωσορίσατε στη Γη, και ευχαριστούμε που ταξιδέψατε με τη SpaceX”, ανακοίνωσε ο διευθυντής της πτήσης στους αστροναύτες που αποκρίθηκαν αμέσως.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κάψουλα Dragon προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Πενσακόλα της Φλόριντα όπως είχε προβλεφθεί στις 14:48 (21:48 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας, αφού διαπέρασε προφανώς χωρίς ζημιές την ατμόσφαιρα της Γης.

Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας, που αναμένεται να ανακτηθεί γρήγορα από ένα σκάφος της SpaceX.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα