ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν απειλήθηκε ποτέ από το NATO και την Ουκρανία

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι
Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι 2022 CAROLYN KASTER/AP PHOTO

Ως μέρος ενός μοτίβου κατασκευασμένων απειλών χαρακτήρισε την απόφαση του Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

"Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία", είπε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

ADVERTISING

"Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν", συμπλήρωσε η Ψάκι.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο. Η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι.

"Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο", τόνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ
SHARE:

24Media Network