ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή

ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή
Ρωσικά στρατεύματα AP Photo

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την ουκρανική κρίση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε σήμερα “εξαιρετικά επικίνδυνη” την ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

“Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία'”, είπε η Ψάκι μιλώντας για μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι 2022 Patrick Semansky/AP Photo

Οι ΗΠΑ “δεν αποκλείουν καμία επιλογή” στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσουν σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε κυρίως για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα Swift που ρυθμίζει τις διεθνείς διατραπεζικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δέχθηκε προειδοποιήσεις και από τη Γερμανία, με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ να τονίζει πως η Μόσχα θα “υποφέρει” αν επιτεθεί στην Ουκρανία.

“Κάθε περαιτέρω επιθετική ενέργεια θα έχει υψηλό τίμημα για τη Ρωσία από οικονομικής, στρατηγικής και πολιτικής πλευράς”, είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Η διπλωματία είναι η μοναδική οδός”, πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες για την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών κατά μήκος του συνόρου της Ουκρανίας, μεταξύ των ΗΠΑ, των ευρωπαίων συμμάχων και της Ρωσίας κατέληξαν σε αδιέξοδο την περασμένη εβδομάδα.

Μια κυβερνοεπίθεση με στόχο την Ουκρανία πυροδότησε περαιτέρω ένταση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version