ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό σε ζωντανή μετάδοση

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό σε ζωντανή μετάδοση
Ο αντιπρόεδρος Mike Pence κάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για την COVID-19, 18 Δεκεμβρίου 2020, στην Ουάσινγκτον. AP

"Μην αμφιβάλλετε καθόλου: είναι ένα ιατρικό θαύμα", είπε ο Πενς αφότου έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ξεκίνησε να χορηγείται στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, έκανε το εμβόλιο κατά της COVID-19, σε ζωντανή μετάδοση, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον πρώτο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ που προχώρησε σε δημόσιο εμβολιασμό. Η “δεύτερη κυρία” Κάρεν Πενς και ο γενικός χειρουργός Τζέρομ Άνταμς εμβολιάστηκαν επίσης.

«Δεν ένιωσα τίποτα», είπε ο Πενς σε σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη λήψη του εμβολίου.

“Μην αμφιβάλλετε καθόλου: είναι ένα ιατρικό θαύμα”, είπε ο Πενς για το εμβόλιο, το οποίο ξεκίνησε να χορηγείται στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. “Πιστεύω ότι η ιστορία θα γράψει πως αυτή η εβδομάδα ήταν η αρχή του τέλους της πανδημίας του κορονοϊού“.

Ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να τηρούν βασικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, δηλαδή αποστάσεις, τακτικό πλύσιμο χεριών και χρήση μάσκας.

Ο αντιπρόεδρος Πενς έχει αναλάβει μεγάλο βάρος της αντιμετώπισης της COVID-19, ενώ ο πρόεδρος συνεχίζει να επικεντρώνεται σε δημόσιες τοποθετήσεις για τις εκλογές που έχασε. Δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος είχε ήδη νοσήσει από COVID-19, θα κάνει το εμβόλιο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει το εμβόλιο σύντομα, σύμφωνα με το cbsnews.

Το εμβόλιο της Pfizer διανέμεται επί του παρόντος σε εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, ενώ το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα.

Πενς: Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να εγκριθεί σήμερα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε πως η έγκριση του εμβολίου της Modenra κατά του νέου κορονοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να εγκριθεί σε λίγες ώρες, σήμερα Παρασκευή (18/12), αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανακοίνωση όσον αφορά τυχόν απόφασή του και παρέπεμψε το πρακτορείο Reuters στη χθεσινή δήλωσή του στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να χορηγήσει άδεια χρήσης του εμβολίου.

Η Moderna δεν ανταποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα.

Η επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του με ψήφους 20-0 και μία αποχή, λέγοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα