ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στόχος κυβερνοεπίθεσης από Ρώσους

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στόχος κυβερνοεπίθεσης από Ρώσους
shutterstock

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αμερική, εκτοξεύει κατηγορίες προς τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις, σε εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (30/7), πως Ρώσοι χάκερς εισέβαλαν σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της Microsoft, το 2020. Όπως ανέφεραν, περίπου το 80% των λογαριασμών που χρησιμοποιούνταν από εισαγγελείς, παραβιάστηκαν.

Όπως πιστεύουν, οι λογαριασμοί βρισκόντουσαν στα χέρια των Ρώσων για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, από τις 7 Μαϊου του 2020 έως τις 27 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Απρίλιο κυρώσεις, μεταξύ άλλων την απέλαση Ρώσων διπλωματών, ως απάντηση στην υποκλοπή που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική εταιρεία, SolarWinds και στη ρωσική παρέμβαση, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

Η Jennifer Rodgers, λέκτορας στη Νομική Σχολή της Κολούμπια, δήλωσε ότι όταν ήταν ομοσπονδιακή εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γραφείου της, περιείχαν κάθε είδους ευαίσθητη πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων στρατηγικής υποθέσεων και ονόματα εμπιστευτικών πληροφοριοδοτών. “Σχεδόν όλα τα έγγραφα τα λαμβάναμε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, είπε.

Το Διοικητικό Γραφείο των Δικαστηρίων των ΗΠΑ, είχε επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο, πως είχαν δεχθεί παραβίαση στους λογαριασμούς τους, “παρέχοντας” στους χάκερς εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως επαγγελματικά μυστικά, στόχους κατασκοπείας, καταγγελίες και εντάλματα συλλήψεων.

Ο κατάλογος των εισαγγελικών γραφείων που δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας γραφεία που βρίσκονται στο Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι, στην Ουάσινγκτον και στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια.

Όπως τόνισε ο Bruce Green, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Fordham και πρώην εισαγγελέας, “Η Νέα Υόρκη είναι το οικονομικό κέντρο του κόσμου και πολλοί εισαγγελείς μεταξύ άλλων απασχολούνται και με τη διερεύνηση και τη δίωξη υποθέσεων λευκού κολάρου και άλλων πολύπλοκων εγκλημάτων”.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των πληροφοριών που υπέκλεψαν και δεν διευκρίνισαν τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει μια τέτοια εισβολή στις τρέχουσες υποθέσεις.

Τα μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιλήφθηκε του θέματος, καθώς δεν μοιράστηκε νωρίς τις πληροφορίες τους σχετικά με την επίθεση.

Όπως αναφέρει το AP, είχε γίνει γνωστό πως χάκερς, είχαν παραβιάσει λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Chad Wolf και του προσωπικού του τμήματος της κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα