ΗΠΑ: Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί από κορονοϊό

ΗΠΑ: Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί από κορονοϊό
Θερμομέτρηση σε παιδί στις ΗΠΑ LM Otero / Associated Press

Παιδιά είναι πλέον το 12,6% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο βδομάδες.

Περίπου δυόμισι εκατομμύρια παιδιά έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, καταγράφουν δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη (19/01).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω από 211.000 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μεταξύ παιδιών την εβδομάδα ως την 14η Ιανουαρίου, διευκρίνισε η AAP.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, από την 31η Δεκεμβρίου ως τη 14η Ιανουαρίου, η αύξηση των μολύνσεων στις τάξεις των παιδιών ανήλθε σε 382.545 (+18%), κατά τους υπολογισμούς της AAP.

Παιδιά είναι πλέον το 12,6% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ. Ο δείκτης μολύνσεων έχει φθάσει τα 3.336 κρούσματα ανά 100.000 παιδιά, κατά τους δύο οργανισμούς.

«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών της COVID-19 μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», επανέλαβαν σε ανακοίνωσή τους οι δύο θεσμοί. Έκαναν την ίδια διαπίστωση και απηύθυναν την ίδια έκκληση τον Δεκέμβριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα