ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
O Έρικ Άνταμς. AP

Δημοκρατικός και πρώην αστυνομικός ο Έρικ Άνταμς εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ειναι ο δεύτερος Αφροαμερικανός σε αυτό το αξίωμα.

Ο Έρικ Άνταμς, πρώην αστυνομικός, είναι απο την Τρίτη ο 110ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο δεύτερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.

Ο Άνταμς, 61 ετών, που επικράτησε του αντιπάλου του Κέρτις Σλίουα, θα αναλάβει τη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ τον Ιανουάριο οπότε και θα διαδεχθεί τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος δεν είχε πλέον δικαίωμα να είναι δήμαρχος μετά από δύο θητείες.

Είναι ο δεύτερος Αφοραμερικανός που εκλέγεται δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μετά τον Ντέιβιντ Ντίνκινς, ο οποίος ηγήθηκε της πόλης από το 1990 έως το 1993.

Θεωρείται  μετριοπαθής και μια απο τις πιο σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει είναι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30.000 πολίτες της Νέας Υόρκης.

Ο Άνταμς – ένα από τα 6 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας – μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς. Υπηρέτησε στην αστυνομία στο μετρό και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης. Τα επόμενα χρόνια έγινε βουλευτής στην πρωτεύουσα της πολιτείας Όλμπανι  ενώ έχει διατελέσει μετά δήμαρχος του Μπρούκλιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα