ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικοί για τη δολοφονία του Ντάνιελ Προυντ

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικοί για τη δολοφονία του Ντάνιελ Προυντ
AP Photo/Adrian Kraus

Με απόφαση της δημάρχου του Ρότσεστερ, επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στη σύλληψη και δολοφονία του Προυντ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν επτά αστυνομικοί στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, μετά από εντολή της δημάρχου, Λόβλι Γουόρεν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος πέθανε από ασφυξία τον περασμένο Μάρτιο.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τον δικηγόρο της οικογένειας, το οποίο δείχνει την αποτρόπαιη πράξη των αστυνομικών που καλύπτουν με σακούλα το κεφάλι του 41χρονου, ακόμα μία σε βάρος Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ, η δήμαρχος του Ρότσεστερ διέταξε την απομάκρυνσή τους. Η ίδια μάλιστα ισχυρίστηκε πως είχε παραπλανηθεί από τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος της είχε πει ότι ο άντρας πέθανε από υπερβολική δόση. “Ο ρατσισμός οδήγησε στον θάνατό του. Ζητώ δικαιοσύνη“, είπε η Γουόρεν.

Ο Ντάνιελ Προυντ δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου έπειτα από επίθεση που είχε δεχτεί από αστυνομικούς μία εβδομάδα νωρίτερα, διάστημα στο οποίο βρισκόταν σε τεχνητή υποστήριξη.

Εκείνο το βράδυ, ο 41χρονος είχε επισκεφθεί την οικογένειά του, με τον αδερφό του να καλεί την αστυνομία, καθώς εμφάνισε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, βγαίνοντας έξω από το σπίτι και τρέχοντας στον δρόμο σε έξαλλη κατάσταση.

Υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, δείχνει τον 41χρονο χωρίς ρούχα ξαπλωμένο στο έδαφος με τρεις αστυνομικούς να του κρατούν τα χέρια πίσω από την πλάτη. Ο ίδιος φωνάζει να τον αφήσουν, με τους αστυνομικούς να του φορούν μία σακούλα στο κεφάλι.

Το βίντεο δείχνει τον έναν αστυνομικό να τοποθετεί τα δύο του χέρια στο κεφάλι του θύματος και να τον κρατάει κάθετα στο πεζοδρόμιο, ενώ παράλληλα ένας άλλος τοποθετεί το γόνατό του στην πλάτη του Ντάνιελ, παρόλο που ο τελευταίος φοράει χειροπέδες και την κουκούλα. Όπως φαίνεται και στο υλικό το θύμα ακολουθεί όλες τις εντολές των αστυνομικών και δεν προβάλλει αντίσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα