ΗΠΑ: Συναγερμός στην Ουάσινγκτον – Απειλή για βόμβα στο υπουργείο Υγείας

ΗΠΑ: Συναγερμός στην Ουάσινγκτον – Απειλή για βόμβα στο υπουργείο Υγείας
Συναγερμός στο Καπιτώλιο twitter

Αυξημένη είνα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Καπιτωλίου μετά από απειλή για βόμβα στο κτίριο Humphrey του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να απομακρυνθούν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα έξω από το Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ μετά από απειλή για βόμβα στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η αστυνομία του Καπιτωλίου έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το συγκρότημα 200 της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας, όπου στεγάζεται το υπουργείο, ενώ επίσης το κτίριο εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να απομακρυνθούν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Η βοηθός γραμματέα Δημοσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Σάρα Λόβενχαϊμ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως “σήμερα το πρωί λάβαμε απειλή για βόμβα στο κτίριο Humphrey. Με πολλή προσοχή, εκκενώσαμε το κτίριο και δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας. Οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορούν να θέτονται απευθείας στην Υπηρεσία».

Μάλιστα, η αστυνομία του Καπιτωλίου απέστειλε οδηγίες σε όσους βρίσκονται στο κτίριο O’Neill, που στεγάζει το υπουργείο Υγείας, να παραμείνουν ήρεμοι και να οδηγηθούν με ασφαλή τρόπο προς τις εξόδους, να πάρουν μαζί τους συσκευές προειδοποίησης, αλλά και να κλείσουν την πόρτα των γραφείων τους αλλά να μην κλειδώσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα