Ιράκ: Ο πάπας στην κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

Ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει να προσευχηθεί για τα θύματα πολέμου σε πλατεία της Μοσούλης του Ιράκ, 7 Μαρτίου 2021
Ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει να προσευχηθεί για τα θύματα πολέμου σε πλατεία της Μοσούλης του Ιράκ, 7 Μαρτίου 2021 AP

Κατά την τρίτη ημέρα του ταξιδιού του στο Ιράκ, ο πάπας Φραγκίσκος, έχοντας τελέσει χριστιανική λειτουργία στη Βαγδάτη, επισκέφθηκε την αποδεκατισμένη Μοσούλη.

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε σήμερα (7/3) στη Μοσούλη για να προσευχηθεί στην πόλη αυτή του βόρειου Ιράκ που ήταν κάποτε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και ο πληθυσμός της έχει τώρα αποδεκατισθεί, ενώ οι Χριστιανοί αριθμούν πλέον εκεί λίγες δεκάδες οικογένειες.

Ο 84χρονος ποντίφικας έφθασε με ελικόπτερο από τη γειτονική Αρμπίλ κατά την τρίτη ημέρα της ιστορικής περιοδείας του στο Ιράκ.

Ο πάπας έφθασε το Σάββατο (6/3) στην κατοικία του κορυφαίου σιίτη μουσουλμάνου ιερωμένου στο νότιο Ιράκ για την πρώτη συνάντηση που έχει γίνει ποτέ ανάμεσα στους ηγέτες της της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του σιιτικού ισλάμ.

Το ταξίδι του Φραγκίσκου είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στο Ιράκ, όπου κήρυξε τη συνύπαρξη και ζήτησε να τεθεί τέλος στη βία που ασκείται στο όνομα της θρησκείας. Τέλεσε μάλιστα την πρώτη λειτουργία του ταξιδιού του στη Βαγδάτη, ενώπιον πιστών και επισήμων, οι οποίοι στέκονταν αραιά μεταξύ τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πέντε ιρακινά ελικόπτερα συνόδευσαν τον ποντίφικα στην επίσκεψή του στη Μοσούλη. Στη συνέχεια ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφθασε με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο στα ερείπια μιας χιλιετούς εκκλησίας στην καρδιά τις Μοσούλης, στην Πλατεία της Εκκλησίας, όπου θα προσευχηθεί για τα θύματα του πολέμο.

Ιρακινοί ιερείς υποδέχθηκαν τον πάπα και σημαίες του Ιράκ και του Βατικανού κυματίζουν στο κέντρο της Μοσούλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράκ, Πάπας
SHARE:

24Media Network