Ιρλανδία: Ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια ενόψει των Χριστουγέννων

Ιρλανδία: Ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια ενόψει των Χριστουγέννων
Κλειστή παμπ στην Ιρλανδία AP

Η Ιρλανδία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς. Εστίαση, γυμναστήρια και αγορά ετοιμάζονται να ανοίξουν για τις γιορτές.

Η Ιρλανδία θα ανοίξει και πάλι όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια από την επόμενη εβδομάδα ενώ θα επιτρέψει και τα ταξίδια από και προς άλλες χώρες από τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολύνει αυτά τα «διαφορετικά αλλά ιδιαίτερα» Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ιρλανδία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς, πριν από έξι εβδομάδες, για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της Covid-19. Τότε, είχαν μείνει ανοιχτά μόνο το καταστήματα που διαθέτουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παμπ και εστιατόρια λειτουργούσαν μόνο για να δίνουν φαγητό σε πακέτο και με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι παμπ που σερβίρουν μόνο ποτό και όχι φαγητό θα παραμείνουν κλειστές σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση θα φροντίσει να τους παράσχει πρόσθετη οικονομική στήριξη. Από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι του τα μέλη έως και δύο άλλων ακόμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα