Ισπανία: Ο Σάντσεθ ψάχνει να βρει συμμάχους για να περάσει η τελευταία παράταση της καραντίνας

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ψάχνει να βρει συμμάχους για να περάσει η τελευταία παράταση της καραντίνας
Πέδρο Σάντσεθ AP

O Πέδρο Σάντσεθ επέλεξε να ζητήσει μία ακόμη, την τελευταία όπως υποσχέθηκε, παράταση της καραντίνας. Στο... ψάξιμο για τα απαραίτητα κουκιά στη Βουλή ο Ισπανός Πρωθυπουργός.

Το… βάσανο της διαδικασίας έγκρισης από τη Βουλής της νέας (και τελευταίας όπως τόνισε) παράτασης της καραντίνας θα περάσει τις επόμενες ημέρες ο Πέδρο Σάντσεθ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή ο Ισπανός Πρωθυπουργός αφού γνωστοποίησε ότι θα αιτηθεί δεκαπενθήμερη παράταση, έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή του λέγοντας ότι είναι απαραίτητη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Από τη στιγμή όμως που ο κυβερνητικός συνασπισμός του PSOE και των Podemos δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Σάντσεθ είναι υποχρεωμένος να ψάξει και πάλι πρόσκαιρους κοινοβουλευτικούς συμμάχους. Στην προηγούμενη ανάλογη ψηφοφορία την έκαναν οι εθνικιστές της χώρας των Βάσκων, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και τώρα.

Σε ότι αφορά τα επόμενα μέτρα που θα πάρει η ισπανική κυβέρνηση για το οικονομικό reopen, το ενδιαφέρον στρέφεται στον τουρισμό. Για την εσωτερική αγορά το σύνθημα επανεκκίνησης θα δοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να επισκέπτονται την Ισπανία από τις αρχές του Ιούλη.

Μέχρι το Σάββατο η Ισπανία είχε θρηνήσει 27125 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version