Ισπανία: Στους 9 οι νεκροί από ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά

Ισπανία: Στους 9 οι νεκροί από ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά
Διάσωση μεταναστών στην Ισπανία AP

Σε εννέα ανέρχονται οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλοιαρίου που κατευθυνόταν στα Κανάρια Νησιά.

Σε εννέα ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αφού το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από την περιοχή του Μαγκρέμπ και το οποίο κατευθυνόταν προς τα Κανάρια Νησιά ανατράπηκε την Τρίτη (24/11), ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η αυτοσχέδια λέμβος ανατράπηκε την Τρίτη περίπου στις 19:30 τοπική ώρα, καθώς πλησίαζε τις ακτές του νησιού Λανθαρότε στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων του νησιού, ο Ενρίκε Εσπινόσα, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 28 επιζώντες.

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά ανήλθαν σε 17.000 φέτος –δέκα φορές περισσότερες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των αφίξεων πέρυσι– καθώς η απόγνωση μεταξύ των Βορειοαφρικανών αυξάνεται μετά την απώλεια εισοδήματος από τον τουρισμό, έναν τομέα που επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε την Παρασκευή να συνδράμει στην κατασκευή ξενώνων για τους αφικνούμενους, καθώς οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για τη στέγαση χιλιάδων ανθρώπων που κοιμούνται στο ύπαιθρο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα