Ισπανός βουλευτής δηλώνει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 ευρώ

Ισπανός βουλευτής δηλώνει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 ευρώ

Συναγερμός στα κοινωνικά δίκτυα από δήλωση Βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος στην Ισπανία ο οποίος δήλωσε ότι δεν του αρκούν 5100 ευρώ το μήνα για να ζήσει

Στην Ισπανία την χώρα όπου οι άνεργοι ανήλθαν σε σχεδόν 5,7 εκατομμύρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 24,63% και ο βασικός μισθός είναι 641 ευρώ υπάρχει βουλευτής που με τις δηλώσεις του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αφελής.

Ο λόγος για τον συντηρητικό Guillermo Collarte ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι του είναι αδύνατο να ζήσει με την βουλευτική αποζημίωση των 5.100 ευρώ.

Ο Βουλευτής  μίλησε για το βιοποριστικό του πρόβλημα σε  συνέντευξη που παραχώρησε  στην τοπική εφημερίδα της Γαλικίας La Voz de Galicia.

"Παίρνω 416 ευρώ ως δημοτικός σύμβουλος, 4.200 ευρώ ως βουλευτής και 290 ευρώ που κερδίζω ως υπάλληλος της Βουλής της Γαλικίας μας κάνουν 5.100 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα" δήλωσε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα κοινωνικά δίκτυα.

Η είδηση ξεπέρασε την Ισπανία και σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε το γύρω του κόσμου. Στο Twitter υπήρξαν πολλά μηνύματα κατά του βουλευτή. Μάλιστα κάποιοι έβριζαν ενώ οι πιο ψύχραιμοι έγραψαν "verguenza" δηλαδή "ντροπή".

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σκανδαλώδη δήλωσή του αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε τοπικό ραδιόφωνο. "Ζητώ συγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 400 και 500 ευρώ" είπε.

SHARE:

24Media Network