Το Ισραήλ έχει πλέον εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού

Το Ισραήλ έχει πλέον εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ ⓒ 2021 Oded Balilty/Associated Press

Ο μισός πληθυσμός του Ισραήλ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όποιος πολίτης προχωρήσει και στη δεύτερη δόση, τότε θα έχει το αποκαλούμενο "Πράσινο Πάσο".

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 50% του πληθυσμού του των 9,3 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν.

Το Ισραήλ συνυπολογίζει στον πληθυσμό του τους Παλαιστινίους της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τους οποίους έχει περιλάβει στην εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου. Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν περιλαμβάνονται στην ισραηλινή εμβολιαστική εκστρατεία.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το 35% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer Inc. και θα μπορέσει να πάρει ένα αποκαλούμενο «Πράσινο Πάσο», με το οποίο αυτοί που έχουν εμβολιασθεί θα έχουν πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας τους οποίους η χώρα ανοίγει και πάλι σταδιακά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version