Ισραηλινός αξιωματούχος: Υπάρχει “πραγματική πιθανότητα” για συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς

Διαβάζεται σε 1'
Επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας
Επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας AP

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν τηλεφωνικά τις προσπάθειες για την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την πρόσφατη απάντηση της Χαμάς στην πρόταση που είχε παρουσιάσει ο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι οι ομάδες εθνικής ασφαλείας των δύο χωρών τους θα συναντηθούν στις 15 Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «χαιρέτισε την απόφαση του πρωθυπουργού να εξουσιοδοτήσει τους (Ισραηλινούς) διαπραγματευτές να συζητήσουν με τους Αμερικανούς, Καταριανούς και Αιγύπτιους μεσολαβητές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος σχολίασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι η απάντηση της Χαμάς περιλάμβανε μια «πολύ σημαντική εξέλιξη», τονίζοντας ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» για μια συμφωνία. «Όσον αφορά εμάς, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία για τους ομήρους, εξαρτάται από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου», πρόσθεσε.

Άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα