60χρονη έφτιαχνε γεμιστές ελιές όσο της αφαιρούσαν όγκο από το κεφάλι

Εγχείρηση
Εγχείρηση AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Πώς η απασχόληση και η εγρήγορση του εγκεφάλου μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς για μία επιτυχημένη επέμβαση. Ιδού το παράδειγμα.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, όσο κι αν αυτή η Ιταλίδα πρωτοτύπησε, δεν είναι η πρώτη φορά όπου ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε εγκεφαλικές επεμβάσεις (απ)ασχολούνται με κάτι άλλο την ώρα της εγχείρησης. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει παραδείγματα με ασθενείς όπου έπαιζαν βιολί ή κιθάρα. Αυτό που δεν είχε αναφερθεί μέχρι πρότινος ήταν ο ασθενής να ασχολείται με... ελιές!

Αυτό έκανε μία 60χρονη στην Ανκόνα της Ιταλίας, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο. Η ίδια επεξεργαζόταν και γέμιζε ελιές, όσο ο γιατρός της αφαιρούσε τον όγκο, επέμβαση που, όπως είπε ο ίδιος, "πήγε πολύ καλά".

Η εγρήγορση του εγκεφάλου, εκτός από θεραπεία για την αντιμετώπιση νευρολογικών προβλημάτων, ή προβλημάτων όρασης, είναι και μία μέθοδος που απασχολεί τον ασθενή την ώρα της επέμβασης, ενώ παράλληλα βοηθά τον χειρουργό να την ολοκληρώσει με επιτυχία.

Πρόκειται για μία σύγχρονη μέθοδο που ακολουθούν αρκετοί γιατροί, όπως στην Ανκόνα, με παλαιότερα παραδείγματα να αναφέρουν ασθενείς που έπαιζαν βιολί ή έβλεπαν κινούμενα σχέδια. Πλέον, η γυναίκα που ασχολήθηκε με ελιές, εκτός από την επιτυχημένη επέμβαση, έχει καταφέρει να ανεβάσει τον "ανταγωνισμό" στην πρωτοτυπία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Επιστήμη
SHARE:

24Media Network