Ιταλία - κορονοϊός: Θα απαγορευτεί η άρνηση για θεραπεία

Ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία
Ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία AP

Η Ιταλία παίρνει ακόμα πιο δραστικά μέτρα για τον κορονοϊό καθιστώντας παράνομη την άρνηση νοσοκομειακής θεραπείας.

Μπορεί μία χώρα να υποχρεώσει τους πολίτες της να υποβληθούν σε νοσοκομειακή θεραπεία ακόμα και αν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε "όχι", αναλογιστείτε ότι διανύουμε την εποχή του κορονοϊού, οπότε πολλά από όσα ξέραμε από παλιά μπορεί και να μην ισχύουν.

Στην Ιταλία πάντως πολύ σύντομα η ερώτηση στη συγκεκριμένη ερώτηση θα γίνει ναι αφού, όπως τόνισε, ο Ιταλός υπουργός υγείας, το σκέφτεται πολύ σοβαρά.

Αιτία αποτέλεσε ένας 64χρονος από τη Βιτσέντσα ο οποίος αν και είχε παρουσιάσει συμπτώματα επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι από τη Σερβία αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία κάνοντας εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Μερικές ημέρες μετά όμως αναγκάστηκε να το κάνει αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Νοσηλεύεται μάλιστα σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 64χρονος στη διάρκεια της "ανταρσίας" του παρακολούθησε μία κηδεία και ένα πάρτι γενεθλίων και "κόλλησε" άλλα πέντε άτομα.

Ο Υπουργός Ρομπέρτο Σπεράντζα το ξεκαθάρισε: Είμαι σε διαβούλευση με τη νομική μου υπηρεσία για την περίπτωση της υποχρεωτικής θεραπείας ασθενών που αρνούνται" τόνισε χαρακτηριστικά σε μία διαπίστωση με την οποία συμφώνησε και ο Περιφερειάρχης του Βένετο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κορονοϊός
SHARE: