Ιταλία: Μετανάστες αποκλεισμένοι για 40 μέρες σε δεξαμενόπλοιο αποβιβάστηκαν στη Σικελία

Μετανάστες στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου)
Μετανάστες στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου) AP

"Το μακρύτερο σε διάρκεια και πιο ντροπιαστικό αδιέξοδο στην ευρωπαϊκή ναυτική ιστορία", τελείωσε όταν μετά από 40 μέρες αποκλεισμένη σε δεξαμενόπλοιο, ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε στην Ιταλία.

Μια ομάδα μεταναστών, που ήταν αποκλεισμένη πάνω σε ένα δεξαμενόπλοιο στη Μεσόγειο για περισσότερο από ένα μήνα, αποβιβάστηκε χθες στη Σικελία, μετά από άδεια των ιταλικών αρχών, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Mediterranea.

Οι 25 άνθρωποι αποβιβάστηκαν αργά το Σάββατο στο λιμάνι του Ποτσάλο της Σικελίας, για λόγους υγείας, δίνοντας τέλος σε έναν «εφιάλτη», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Το μακρύτερο σε διάρκεια και πιο ντροπιαστικό αδιέξοδο στην ευρωπαϊκή ναυτική ιστορία τελειώνει», ήταν το tweet της Mediterranea μετά την αποβίβαση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί την Παρασκευή στο Mare Jonio, σκάφος της Mediterranea, από το τάνκερ Maersk Etienne. Το πλήρωμα του δανέζικου δεξαμενόπλοιου στις 4 Αυγούστου στα ανοιχτά των ακτών της Μάλτας διέσωσε τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας, από μια ξύλινη λέμβος που έπλεε για μέρες στη θάλασσα και βυθίστηκε αμέσως μετά την επιχείρηση διάσωσης.

Οι άνθρωποι πάνω στο πλοίο ήταν «σε σοβαρές ψυχο-σωματικές συνθήκες που καθιστούσαν αδύνατο για αυτούς να παραμείνουν στο δεξαμενόπλοιο», ανέφερε η Mediterranea μετά τη μεταφορά.

Καμία από τις αρχές της Μάλτας, της Ιταλίας και της Λιβύης δεν επέτρεπαν στους μετανάστες να αποβιβαστούν στα εδάφη τους, σύμφωνα με την Maersk Tankers, την διαχειρίστρια εταιρεία της Maersk Etienne.

«Αυτός ο 40ημερος αποκλεισμός είναι ανυπόφορος», ανέφερε με tweet της η γαλλική μκο SOS Mediterranee, καλώντας χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρουν λύση για σχεδόν 300 μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε ένα πλοίο που διαχειρίζεται η ισπανική οργάνωση Open Arms.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Μετανάστες, Ιταλία
SHARE:

24Media Network