Ιταλία: Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο νότια της Σικελίας

Ιταλία: Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο νότια της Σικελίας
PHOTOGRAPH: REUTERS

Ακόμα μια προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή κατέληξε σε εφιάλτη. Μικρό πλεούμενο βούλιαξε, παρασύροντας στο θάνατο πέντε μετανάστες

Πέντε μετανάστες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ναυάγησε το μικρό πλεούμενο που τους μετέφερε -μια φουσκωτή βάρκα-Νότια της Σικελίας. Δυο ιταλικά ταχύπλοα, ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο κατάφεραν να σώσουν 61 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων οι επιβαίνοντες στην φουσκωτή βάρκα ήταν τουλάχιστον ογδόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι τουλάχιστον δεκατέσσερις.

Το πλοίο Urania του ιταλικού πολεμικού ναυτικού συνεχίζει να πλέει στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τυχόν επιζώντες.

Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερις επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στις οποίες διασώθηκαν περίπου 1.000 μετανάστες.

Την τελευταία εβδομάδα αποβιβάσθηκαν στη Σικελία, στην Καλαβρία και στη Λαμπεντούζα 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο αριθμός των αφίξεων μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network