Ιταλία: Τέλος το “πράσινο πάσο” στα ΜΜΜ, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας

Ιταλία: Τέλος το “πράσινο πάσο” στα ΜΜΜ, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας
Πολίτες στη Ρώμη istockphoto

Από την 1η Απριλίου δεν θα χρειάζεται "πράσινο πάσο" εμβολιασμένου στα αστικά μέσα μεταφοράς της Ιταλίας, ωστόσο θα συνεχίσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η ιταλική κυβέρνηση συνεδριάζει σήμερα για να καθορίσει την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τύπο, από την 1η Απριλίου δεν θα χρειάζεται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί να χρησιμοποιεί, κανείς αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Η χρήση μάσκας, όμως, σε λεωφορεία και μετρό παραμένει υποχρεωτική μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Από την αρχή του Απριλίου, επίσης, για τους πολίτες άνω των 50 ετών θα καταργηθεί και το υποχρεωτικό «σούπερ πιστοποιητικό εμβολιασμού» στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα παραμείνει σε ισχύ το απλό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα να προσκομίζονται συνεχή αρνητικά διαγνωστικά τεστ.

Τα γήπεδα από την 1η Απριλίου θα επιστρέψουν σε πληρότητα 100% και η πρόσβαση θα επιτρέπεται με απλό πιστοποιητικό εμβολιασμού (που σημαίνει εμβολιασμό, ίαση από covid 19 ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά τα κλαμπ, τους κλειστούς χώρους στα εστιατόρια, τα κλειστά γήπεδα και τα εκθεσιακά κέντρα, μέχρι τις 30 Απριλίου θα απαιτείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις 31 Μαρτίου στην χώρα πρόκειται να λήξει η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Κατά συνέπεια, θα σταματήσει να υφίσταται η Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδημόνων, ενώ θα πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του και ο Έκτακτος Επίτροπος για την Διαχείριση της Πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

Πρόκειται, όμως, να δημιουργηθεί μια επιχειρησιακή μονάδα, η οποία θα είναι αρμόδια για την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας και για την διαχείριση της μεταβατικής αυτής περιόδου. Για το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία, τέλος, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού παραμένει υποχρεωτικός μέχρι το τέλος του έτους.

Αργά το απόγευμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά την «πορεία χαλάρωσης των μέτρων» μαζί με τον Ιταλό υπουργό υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα