John Wayne Gacy: Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον δολοφόνο – κλόουν κάνει τους θεατές να νιώθουν “άρρωστοι”

John Wayne Gacy: Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον δολοφόνο – κλόουν κάνει τους θεατές να νιώθουν “άρρωστοι”
Netflix

Πολλοί είναι οι χρήστες της πλατφόρμας του Netflix που έχασαν τον ύπνο τους την τελευταία εβδομάδα και ο λόγος είναι ο περίφημος John Wayne Gacy, ο κλόουν-δολοφόνος των παιδικών πάρτι

Σοκαρισμένοι είναι οι θεατές του Netflix μετά την πολυαναμενόμενη σειρά ντοκιμαντέρ για τον κατά συρροή δολοφόνο John Wayne Gacy.

Η σειρά Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes αποτυπώνει αληθινά εγκλήματα καθώς ακολουθεί την ιστορία του διαβόητου δολοφόνου που διασκέδαζε παιδιά σε πάρτι γενεθλίων και εμφανιζόταν ως κλόουν, κρατώντας ένα πολύ σκοτεινό μυστικό.

Εάν αυτό δεν προκαλεί ρίγη στη σπονδυλική σας στήλη, δεν ξέρουμε τι θα κάνει, γράφει το ladbible.com.

Ο πραγματικός χαρακτήρας της σειράς ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες 33 νεαρών ανδρών και αγοριών μεταξύ 1972 και 1976.

Η νέα σειρά εμβαθύνει περαιτέρω στην ιστορία του, παρουσιάζοντας ηχογραφήσεις μεταξύ του Gacy και της ομάδας υπεράσπισης του, προσφέροντας μια «φρέσκια οπτική για τη ναρκισσιστική νοοτροπία του δολοφόνου», σύμφωνα με το Netflix.

Η μίνι σειρά που αποτελείται από τρία μέρη εμφανίστηκε στην πλατφόρμα αυτή την εβδομάδα και πολλοί θεατές αισθάνονται ιδιαίτερα αναστατωμένοι αφού την παρακολούθησαν.

Ένα άτομο έγραψε: «Αυτό το ντοκιμαντέρ για τον John Gacy είναι τρελό. Αυτός ο τύπος είναι πέρα από έναν κατά συρροή δολοφόνο, είναι σαν ένας cult ηγέτης/κακός των anime.»

Ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Πάνω από 40 χρόνια αργότερα, εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν μερικά από τα θύματα που δολοφόνησε ο John Gacy. Τρελό.»

Ένας τρίτος είπε: «Αυτό το ντοκιμαντέρ του John Gacy στο Netflix με συγκλόνισε. Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο ανησυχητικά ντοκιμαντέρ που έχω δει».

Ποιος ήταν ο John Wayne Gacy

Ο κλόουν-δολοφόνος ήταν εργολάβος και ντόπιος πολιτικός που ήταν αγαπητός σε πολλούς στη γειτονιά. Είχε μάλιστα χαρακτηριστεί ως ο «οικογενειάρχης» της διπλανής πόρτας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ωστόσο, ο Gacy ήταν ένας όχι ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας που επέλεξε ως θύματά του νεαρούς άντρες μεταξύ 14 και 21 ετών κατά τη διάρκεια των δολοφονιών που διέπραξε στη δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με τα ντοκιμαντέρ, ο Gacy παρέσυρε τα θύματά του από το δρόμο, συνήθως από το σταθμό των λεωφορείων Greyhound ή την πλατεία Bughouse, προσφέροντάς τους μια δουλειά στην επιχείρησή του ή με ναρκωτικά, αλκοόλ ή χρήματα για σεξ.

Μερικές φορές, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, ο δολοφόνος υποδυόταν ακόμη και τον αστυνομικό.

Πολλά από τα θύματά του θάφτηκαν κάτω από το σπίτι του στα ήσυχα βορειοδυτικά προάστια του Σικάγο.

Ο Gacy δικάστηκε για τη δολοφονία 33 θυμάτων ενώπιον ενόρκων το 1980. Τον βρήκαν ένοχο για όλες τις κατηγορίες για φόνο και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή.

Το 1994, ο κλόουν-δολοφόνος εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, με το σώμα του να αποτεφρώνεται στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα