Καλιφόρνια: Στους 88 οι νεκροί από τις φωτιές - Αγωνία για 196 αγνοούμενους

Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ανάμεσα στα αποκαΐδια, στην Καλιφόρνια
Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ανάμεσα στα αποκαΐδια, στην Καλιφόρνια AP

Σε τουλάχιστον 88 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 196 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την Camp Fire, τη φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 196 εξακολουθούν να αγνοούνται τρεις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της φονικότερης φωτιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η οποία κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τη μικρή πόλη Πάρανταϊς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Camp Fire, η οποία εκδηλώθηκε την 8η Νοεμβρίου, κατέστρεψε σχεδόν 14.000 κατοικίες και έκαψε σχεδόν 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, μια περιοχή πενταπλάσια του Σαν Φρανσίσκο, εντός και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς, μια κοινότητα 27.000 κατοίκων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Ο σερίφης Κόρι Χόνια δήλωσε αισιόδοξος ότι κάποιοι από τους 196 ανθρώπους που έχουν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή.

ADVERTISING

"Ωστόσο, όπως προχωράμε στην επιστροφή των ανθρώπων στις περιοχές αυτές και τους δίνουμε άδεια να τις επισκεφθούν, είναι πιθανό ότι κάποιοι θα βρουν οστά ή τμήματα οστών", δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν ολοκληρώσει τις έρευνές τους για θύματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στον κατάλογο με τους αγνοούμενος αυξομειώνεται. Άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι βρέθηκαν σε καταφύγια ή έμεναν σε ξενοδοχεία ή σε φίλους, σύμφωνα με τις αρχές.

Τρεις άνθρωποι αφαιρέθηκαν χθες Τετάρτη από τον κατάλογο με τους αγνοούμενους καθώς βρέθηκαν σε πάρκο για τροχόσπιτα (RV park), σύμφωνα με τον σερίφη.

Περίπου 35 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά αναγνωρίστηκαν μέσω εξετάσεων DNA και από άλλα άλλα στοιχεία, ενώ άλλοι αναγνωρίστηκαν βάσει υποθέσεων. Έξι δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, σύμφωνα με τον σερίφη.

Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς την Κυριακή, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για τα αίτιά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλιφόρνια: Υπό έλεγχο μετά από 15 μέρες η φονική πυρκαγιά

Φωτιές στην Καλιφόρνια: Στους 87 αυξήθηκαν οι νεκροί

Φωτιές στην Καλιφόρνια: Στους 86 οι νεκροί

SHARE:

24Media Network