Καναδάς: Παραιτείται ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οτάβα

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων στον Καναδά
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων στον Καναδά VIDEO PRINTSCREEN

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οτάβα πλήρωσε το μάρμαρο για τις συνεχόμενες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Καναδά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οτάβα παραιτήθηκε υπό το βάρος των επικρίσεων ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα κατά της πανδημίας.

Οι διαδηλώσεις έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα του Καναδά και υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να ενεργοποιήσει τον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση διευρυμένες εξουσίες, ώστε να επιβάλει προσωρινά «έκτακτα μέτρα», χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών.

ADVERTISING

Το κίνημα, στο οποίο πρωτοστάτησαν οδηγοί φορτηγών, που αξιώνει από την κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και άλλων περιορισμών, έχει καταλάβει περιοχές στο κέντρο της Οτάβας από τα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα είχε μπλοκάρει μία από τις βασικές διασυνοριακές διελεύσεις προς τις ΗΠΑ μέχρι το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Καθώς οι διαδηλωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι έξω από το κοινοβούλιο του Καναδά και το γραφείο του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οτάβα, ο Πίτερ Σλόλι, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Ράιλι Μπρόκινγκτον στο Twitter, προτού ανακοινωθεί επισήμως.

Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι ο Σλόλι και άλλοι αξιωματούχοι της αστυνομίας ήταν υπερβολικά ανεκτικοί στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, οι οποίοι ενέπνευσαν παρόμοια κινήματα σε άλλες χώρες και έφεραν την κυβέρνηση Τριντό αντιμέτωπη με μία τεράστια πρόκληση.

Ο Τριντό έγινε μόλις ο δεύτερος καναδός ηγέτης που ενεργοποίησε τον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης σε καιρό ειρήνης.

«Δεν φεύγουμε» διαμηνύουν οι διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τη γέφυρα Ambassador -- μία ζωτικής σημασίας εμπορική οδό ανάμεσα στο Ουίνδσορ, το Οντάριο και το Ντιτρόιτ -- επί έξι ημέρες, προτού η αστυνομία τους απομακρύνει την Κυριακή. Έχουν αποκλείσει επίσης μικρότερες συνοριακές διαβάσεις στην Αλμπέρτα, τη Μανιτόμπα και τη Βρετανική Κολούμπια.

Τόσο στη Μανιτόμπα όσο και στο κέντρο της Οτάβας οι διαδηλωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι, αψηφώντας την επιβολή έκτακτων μέτρων από τον Τριντό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network