Καναδάς: Προκήρυξε πρόωρες εκλογές ο Τριντό

Καναδάς: Προκήρυξε πρόωρες εκλογές ο Τριντό
Ο Τζάστιν Τριντό AP

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρόωρες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στον Καναδά.

Πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τις πιο πρόσφατες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στον Καναδά, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό προκήρυξε σήμερα, Κυριακή, πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές την 20ή Σεπτεμβρίου.

“Η γενική κυβερνήτης δήχθηκε το αίτημά μου για τη διάλυση του κοινοβουλίου. Οι Καναδοί θα πάνε συνεπώς στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου”, εξήγησε από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Οτάβα, διευκρινίζοντας ότι οι “Καναδοί έπρεπε να αποφασίσουν πώς θα τερματιστεί η πανδημία”.

Όπως και άλλες χώρες, ο Καναδάς πρόσφατα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τέταρτο κύμα της πανδημίας, εξαιτίας ιδίως της παραλλαγής Δέλτα, που είναι πιο μολυσματική.

Ωστόσο, η χώρα καταγράφει μια από τις καλύτερες εμβολιαστικές καλύψεις στον κόσμο: το 71% των 38 εκατομμυρίων Καναδών έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου, το 62% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

«Αυτή είναι το μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας που έχει, διότι με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα του νέου κορονοϊού θα αυξηθούν αναπόφευκτα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φελίξ Ματιέ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Γουίνιπεγκ. Ο κ. Τριντό, πρόσθεσε, έχει κυβερνήσει «ήδη 18 μήνες, που είναι η μέση διάρκεια ζωής των μειοψηφικών κυβερνήσεων».

Ο καναδός πρωθυπουργός έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα για τα εμπόδια που εγείρουν στο κοινοβούλιο τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στο κυβερνητικό έργο. Για να γίνει επικεφαλής πλειοψηφικής κυβέρνησης, το κόμμα του, που μετρά σήμερα 155 βουλευτές, θα χρειαστεί να καταλάβει τις 170 από τις 338 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα