Κατά ριπάς κατά της Δύσης ο Πούτιν: Θυμούνται το διεθνές δίκαιο όποτε τους βολεύει

Κατά ριπάς κατά της Δύσης ο Πούτιν: Θυμούνται το διεθνές δίκαιο όποτε τους βολεύει
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν Thibault Camus, Pool, File/AP Photo

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξιφούλκησε κατά της Δύσης και τόνισε ότι η Ρωσία δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος έριξε το μπαλάκι στη δύση αφού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “κυρώσεις θα μας επιβληθούν έτσι και αλλιώς”.

“Ο λόγος θα βρεθεί είτε έχει να κάνει με τα γεγονότα στην Ουκρανία είτε όχι. Και ο σκοπός τους είναι ένας. Και αυτός δεν είναι άλλος από την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Ρωσίας” τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε επίσης λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και συμπλήρωσε ότι η πίεση των κυρώσεων “είναι απολύτως παράνομη” και συνιστά “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

“Βέβαια”, συμπλήρωσε ο Πούτιν “το διεθνές δίκαιο το θυμούνται οπότε τους συμφέρει. Οταν δεν τους συμφέρει το ξεχνούν γιατί έτσι βολεύει”.

Αυτή η κατάσταση σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο “ξεπερνιέται μόνο αν δυναμώσουμε τους εαυτούς μας και τις χώρες μας” απευθυνόμενος και στον Λουκασένκο ο οποίος, έτσι και αλλιώς, είναι στενός του σύμμαχος.

“Αυτό το απόστημα” κατέληξε ο Πούτιν, “κάποια στιγμή θα σπάσει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της οικονομικής μας κυριαρχίας και να δώσουμε νέα ώθηση στην ανάπτυξη σύγχρονων πτυχών της οικονομίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα